1
Předehřejte troubu na 200 °C.
2
Ostrým nožem nařízněte do brambor příčně zářezy tak, aby vznikla řada po sobě jdoucích tenkých proužků. Bramboru nepřeřízněte, zastavte kousek nad spodní částí.
3
Plátky čedaru křížem rozkrojte na čtyři menší dílky.
4
Do zářezů v bramborách vkládejte na tenké plátky pokrájené máslo a sýr. Osolte a opepřete.
5
Přesuňte do pekáče vyloženého pečicím papírem a pečte 40 minut.
6
Slaninu nakrájejte na proužky, opečte v pánvi a přebytečný tuk odsajte.
7
Brambory podávejte zalité smetanou, posypané slaninou a pažitkou.
1
Předehřejte troubu na 200 °C.
2
Ostrým nožem nařízněte do brambor příčně zářezy tak, aby vznikla řada po sobě jdoucích tenkých proužků. Bramboru nepřeřízněte, zastavte kousek nad spodní částí.
3
Plátky čedaru křížem rozkrojte na čtyři menší dílky.
4
Do zářezů v bramborách vkládejte na tenké plátky pokrájené máslo a sýr. Osolte a opepřete.
5
Přesuňte do pekáče vyloženého pečicím papírem a pečte 40 minut.
6
Slaninu nakrájejte na proužky, opečte v pánvi a přebytečný tuk odsajte.
7
Brambory podávejte zalité smetanou, posypané slaninou a pažitkou.