Bramborové hřebínky
Co budete potřebovat
Jak na to?
Předehřejte troubu na 200 °C.
Ostrým nožem nařízněte do brambor příčně zářezy tak, aby vznikla řada po sobě jdoucích tenkých proužků. Bramboru nepřeřízněte, zastavte kousek nad spodní částí.
Plátky čedaru křížem rozkrojte na čtyři menší dílky.
Do zářezů v bramborách vkládejte na tenké plátky pokrájené máslo a sýr. Osolte a opepřete.
Přesuňte do pekáče vyloženého pečicím papírem a pečte 40 minut.
Slaninu nakrájejte na proužky, opečte v pánvi a přebytečný tuk odsajte.
Brambory podávejte zalité smetanou, posypané slaninou a pažitkou.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Bramborové hřebínky
Co budete potřebovat
Jak na to?
Předehřejte troubu na 200 °C.
Ostrým nožem nařízněte do brambor příčně zářezy tak, aby vznikla řada po sobě jdoucích tenkých proužků. Bramboru nepřeřízněte, zastavte kousek nad spodní částí.
Plátky čedaru křížem rozkrojte na čtyři menší dílky.
Do zářezů v bramborách vkládejte na tenké plátky pokrájené máslo a sýr. Osolte a opepřete.
Přesuňte do pekáče vyloženého pečicím papírem a pečte 40 minut.
Slaninu nakrájejte na proužky, opečte v pánvi a přebytečný tuk odsajte.
Brambory podávejte zalité smetanou, posypané slaninou a pažitkou.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio