Tradiční bramboráky
Co budete potřebovat na bramboráky
1 kg | moučných brambor |
2 | vejce |
2–4 | lžíce hladké mouky |
4 | stroužky česneku |
sůl | |
pepř | |
3–4 | lžíce čerstvé majoránky |
1–2 | lžičky tvarohu |
sádlo nebo olej na smažení |
Jak udělat bramboráky zdravější
- Zkuste místo brambor vytvořit jáhly, třeba ty z řady Nature's Promise
- Místo brambor se hodí vyzkoušet také mix Cizrnovo-cuketové směsi
Alergeny
Recept jak na bramboráky
- Brambory oloupejte a ve velké míse nastrouhejte na hrubé straně struhadla, tekutinu z brambor pak slijte. Osušené strouhané brambory smíchejte v míse s 2 vejci, 4 lžícemi hladké mouky, utřeným česnekem, solí, pepřem a nasekanou majoránkou. Nakonec do těsta přidejte ještě 1–2 lžíce tvarohu, díky kterému budou bramboráky křupavější.
- Mezitím rozpalte pánev, nasucho v ní 5 minut vysmažte na kostičky pokrájenou slaninu. Přidejte šalotku, další česnek nakrájený na plátky a rozmarýn a asi 2–3 minuty opékejte. Nechte lehce zchladnout.
- Bramborovou směs promíchejte, zdá-li se vám příliš řídká, přidejte mouku a poté k ní vmíchejte slaninu z pánve.
- Těstíčko odebírejte postupně – vždy asi 2 lžíce – a smažte na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.
Co byste o bramborácích měli vědět
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY