×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bramboráky
45 minut , Hlavní chod , Snadné , Česká , Chuťovky ,

Bramboráky

Co budu potřebovat

1 kg moučných brambor
2 vejce
2–4 lžíce hladké mouky
4 stroužky česneku
sůl
pepř
3–4 lžíce čerstvé majoránky
1–2 lžičky tvarohu
sádlo nebo olej na smažení

Jak na to?

Brambory nastrouhejte, nechte vykapat tekutinu a pak je ještě vymačkejte v utěrce. Osušené strouhané brambory smíchejte v míse s vejci, moukou, utře­ným česnekem, solí, pepřem a nasekanou majoránkou. Nakonec do těsta přidejte ještě tvaroh, díky kterému budou bramboráky křupavější. Sádlo rozpalte v pánvi, z těsta postupně odebírejte – vždy asi dvě lžíce – a smažte bramboráky z obou stran dozlatova. Brambory nastrouhejte, nechte vykapat tekutinu a pak je ještě vymačkejte v utěrce. Osušené strouhané brambory smíchejte v míse s vejci, moukou, utřeným česnekem, solí, pepřem a nasekanou majoránkou. Nakonec do těsta přidejte ještě tvaroh, díky kterému budou bramboráky křupavější. Sádlo rozpalte v pánvi, z těsta postupně odebírejte – vždy asi dvě lžíce – a smažte bramboráky z obou stran dozlatova.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Bramborové placky se švestkovým kompotem

    Chuťovky 60 minut
  • Smažené klobásy s hroznovým vínem

    Chuťovky 30 minut
  • Nudlové placky

    Chuťovky 30 minut