×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Bramboráky

Další recepty a články

Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček

Bramboráky

Co budete potřebovat

1 kg moučných brambor
2 vejce
2–4 lžíce hladké mouky
4 stroužky česneku
sůl
pepř
3–4 lžíce čerstvé majoránky
1–2 lžičky tvarohu
sádlo nebo olej na smažení

Jak na to?

Brambory nastrouhejte, nechte vykapat tekutinu a pak je ještě vymačkejte v utěrce. Osušené strouhané brambory smíchejte v míse s vejci, moukou, utře­ným česnekem, solí, pepřem a nasekanou majoránkou. Nakonec do těsta přidejte ještě tvaroh, díky kterému budou bramboráky křupavější. Sádlo rozpalte v pánvi, z těsta postupně odebírejte – vždy asi dvě lžíce – a smažte bramboráky z obou stran dozlatova. Brambory nastrouhejte, nechte vykapat tekutinu a pak je ještě vymačkejte v utěrce. Osušené strouhané brambory smíchejte v míse s vejci, moukou, utřeným česnekem, solí, pepřem a nasekanou majoránkou. Nakonec do těsta přidejte ještě tvaroh, díky kterému budou bramboráky křupavější. Sádlo rozpalte v pánvi, z těsta postupně odebírejte – vždy asi dvě lžíce – a smažte bramboráky z obou stran dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramboráky

Hlavní chod Snadné Česká Chuťovky Magazín 10/2013
Průměrné hodnocení 4 (31)

Co budete potřebovat

1 kg moučných brambor
2 vejce
2–4 lžíce hladké mouky
4 stroužky česneku
sůl
pepř
3–4 lžíce čerstvé majoránky
1–2 lžičky tvarohu
sádlo nebo olej na smažení

Jak na to?

Brambory nastrouhejte, nechte vykapat tekutinu a pak je ještě vymačkejte v utěrce. Osušené strouhané brambory smíchejte v míse s vejci, moukou, utře­ným česnekem, solí, pepřem a nasekanou majoránkou. Nakonec do těsta přidejte ještě tvaroh, díky kterému budou bramboráky křupavější. Sádlo rozpalte v pánvi, z těsta postupně odebírejte – vždy asi dvě lžíce – a smažte bramboráky z obou stran dozlatova. Brambory nastrouhejte, nechte vykapat tekutinu a pak je ještě vymačkejte v utěrce. Osušené strouhané brambory smíchejte v míse s vejci, moukou, utřeným česnekem, solí, pepřem a nasekanou majoránkou. Nakonec do těsta přidejte ještě tvaroh, díky kterému budou bramboráky křupavější. Sádlo rozpalte v pánvi, z těsta postupně odebírejte – vždy asi dvě lžíce – a smažte bramboráky z obou stran dozlatova.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček

Inspirujte se podobnými recepty