×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jednoduché bramboráky

Další recepty a články

Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se...
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené...
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy

Jednoduché bramboráky

Co budete potřebovat

1 kg moučných brambor
mléko
2 vejce
3–4 hrstky sušené nebo čerstvé majoránky
4–6 velkých stroužků česneku, utřených
200 g libového uzeného masa
sůl a pepř
cca 4–6 lžic hladké mouky
olej
nebo sádlo na smažení

Jak na to?

  1. Brambory pečlivě oloupu, omyju, osuším a pak do větší mísy nastrouhám polovinu brambor na jemném a polovinu na hrubém struhadle.
  2. Nastrouhané pak rukou promačkám, aby pustily vodu se škrobem a tu odliju. Osolím je a zakapu trochou mléka, aby nezhnědly. Vmíchám vajíčko, majoránku, česnek, podle chuti sůl a pepř a hladkou mouku. Směs důkladně promíchám ve středně husté těsto.
  3. Do pánve naliju hodně oleje, nechám ho rozpálit, vyzkouším drobkem rohlíku, jestli zasyčí, a pak naběračkou dávám do pánve malé dávky na bramborák. Každý vnější stranou naběračky zploštím.
  4. Peču dozlatova na obou stranách. Pečené bramboráky prokládám kuchyňským papírem, aby nasákl přebytečný tuk.

TIP - Mám nejradši obyčejné bramboráky, ale pro změnu do nich někdy přidám nasekanou kapustu nebo opražené kousky hub, někdo má rád i nastrouhaný sýr. K bramborákům nejvíce chutná pivo, já k nim piju kyselé mléko nebo zákys.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jednoduché bramboráky

Snadné Česká Chuťovky Magazín 11/2010
Průměrné hodnocení 4 (73)
Jak nejlépe připravit klasické bramboráky, aby nebyly příliš mastné nebo se vám při smažení nerozpadávaly? Vyzkoušejte náš recept s uzeným masem.

Co budete potřebovat

1 kg moučných brambor
mléko
2 vejce
3–4 hrstky sušené nebo čerstvé majoránky
4–6 velkých stroužků česneku, utřených
200 g libového uzeného masa
sůl a pepř
cca 4–6 lžic hladké mouky
olej
nebo sádlo na smažení

Jak na to?

  1. Brambory pečlivě oloupu, omyju, osuším a pak do větší mísy nastrouhám polovinu brambor na jemném a polovinu na hrubém struhadle.
  2. Nastrouhané pak rukou promačkám, aby pustily vodu se škrobem a tu odliju. Osolím je a zakapu trochou mléka, aby nezhnědly. Vmíchám vajíčko, majoránku, česnek, podle chuti sůl a pepř a hladkou mouku. Směs důkladně promíchám ve středně husté těsto.
  3. Do pánve naliju hodně oleje, nechám ho rozpálit, vyzkouším drobkem rohlíku, jestli zasyčí, a pak naběračkou dávám do pánve malé dávky na bramborák. Každý vnější stranou naběračky zploštím.
  4. Peču dozlatova na obou stranách. Pečené bramboráky prokládám kuchyňským papírem, aby nasákl přebytečný tuk.

TIP - Mám nejradši obyčejné bramboráky, ale pro změnu do nich někdy přidám nasekanou kapustu nebo opražené kousky hub, někdo má rád i nastrouhaný sýr. K bramborákům nejvíce chutná pivo, já k nim piju kyselé mléko nebo zákys.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy

Inspirujte se podobnými recepty