×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Bramboráky

Další recepty a články

Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín...
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky

Bramboráky

Co budete potřebovat

1 kg moučných brambor
mléko
2 vejce
3–4 hrstky sušené nebo čerstvé majoránky
4–6 velkých stroužků česneku, utřených
200 g libového uzeného masa
sůl a pepř
cca 4–6 lžic hladké mouky
olej
nebo sádlo na smažení

Jak na to?

1. Brambory pečlivě oloupu, omyju, osuším a pak do větší mísy nastrouhám polovinu
brambor na jemném a polovinu na hrubém struhadle. Nastrouhané pak rukou promačkám, aby pustily vodu se škrobem a tu odliju. Osolím je a zakapu trochou mléka, aby nezhnědly. Vmíchám vajíčko, majoránku, česnek, podle chuti sůl a pepř a hladkou mouku. Směs důkladně promíchám ve středně husté těsto.
2. Do pánve naliju hodně oleje, nechám ho rozpálit, vyzkouším drobkem rohlíku, jestli zasyčí, a pak naběračkou dávám do pánve malé dávky na bramborák. Každý vnější stranou naběračky zploštím.
3. Peču dozlatova na obou stranách. Pečené bramboráky prokládám kuchyňským papírem, aby nasákl přebytečný tuk.
TIP - Mám nejradši obyčejné bramboráky, ale pro změnu do nich někdy přidám nasekanou
kapustu nebo opražené kousky hub, někdo má rád i nastrouhaný sýr. K bramborákům nejvíce chutná pivo, já k nim piju kyselé mléko nebo zákys.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramboráky

Snadné Česká Chuťovky Magazín 11/2010
Průměrné hodnocení 4.4 (56)

Co budete potřebovat

1 kg moučných brambor
mléko
2 vejce
3–4 hrstky sušené nebo čerstvé majoránky
4–6 velkých stroužků česneku, utřených
200 g libového uzeného masa
sůl a pepř
cca 4–6 lžic hladké mouky
olej
nebo sádlo na smažení

Jak na to?

1. Brambory pečlivě oloupu, omyju, osuším a pak do větší mísy nastrouhám polovinu
brambor na jemném a polovinu na hrubém struhadle. Nastrouhané pak rukou promačkám, aby pustily vodu se škrobem a tu odliju. Osolím je a zakapu trochou mléka, aby nezhnědly. Vmíchám vajíčko, majoránku, česnek, podle chuti sůl a pepř a hladkou mouku. Směs důkladně promíchám ve středně husté těsto.
2. Do pánve naliju hodně oleje, nechám ho rozpálit, vyzkouším drobkem rohlíku, jestli zasyčí, a pak naběračkou dávám do pánve malé dávky na bramborák. Každý vnější stranou naběračky zploštím.
3. Peču dozlatova na obou stranách. Pečené bramboráky prokládám kuchyňským papírem, aby nasákl přebytečný tuk.
TIP - Mám nejradši obyčejné bramboráky, ale pro změnu do nich někdy přidám nasekanou
kapustu nebo opražené kousky hub, někdo má rád i nastrouhaný sýr. K bramborákům nejvíce chutná pivo, já k nim piju kyselé mléko nebo zákys.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky

Inspirujte se podobnými recepty