×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jednoduché bramboráky

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za...
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka

Jednoduché bramboráky

Co budete potřebovat

1 kg moučných brambor
mléko
2 vejce
3–4 hrstky sušené nebo čerstvé majoránky
4–6 velkých stroužků česneku, utřených
200 g libového uzeného masa
sůl a pepř
cca 4–6 lžic hladké mouky
olej
nebo sádlo na smažení

Jak na to?

  1. Brambory pečlivě oloupu, omyju, osuším a pak do větší mísy nastrouhám polovinu brambor na jemném a polovinu na hrubém struhadle.
  2. Nastrouhané pak rukou promačkám, aby pustily vodu se škrobem a tu odliju. Osolím je a zakapu trochou mléka, aby nezhnědly. Vmíchám vajíčko, majoránku, česnek, podle chuti sůl a pepř a hladkou mouku. Směs důkladně promíchám ve středně husté těsto.
  3. Do pánve naliju hodně oleje, nechám ho rozpálit, vyzkouším drobkem rohlíku, jestli zasyčí, a pak naběračkou dávám do pánve malé dávky na bramborák. Každý vnější stranou naběračky zploštím.
  4. Peču dozlatova na obou stranách. Pečené bramboráky prokládám kuchyňským papírem, aby nasákl přebytečný tuk.

TIP - Mám nejradši obyčejné bramboráky, ale pro změnu do nich někdy přidám nasekanou kapustu nebo opražené kousky hub, někdo má rád i nastrouhaný sýr. K bramborákům nejvíce chutná pivo, já k nim piju kyselé mléko nebo zákys.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jednoduché bramboráky

Snadné Česká Chuťovky Majoránka Magazín 11/2010
Průměrné hodnocení 4 (83)
Jak nejlépe připravit klasické bramboráky, aby nebyly příliš mastné nebo se vám při smažení nerozpadávaly? Vyzkoušejte náš recept s uzeným masem.

Co budete potřebovat

1 kg moučných brambor
mléko
2 vejce
3–4 hrstky sušené nebo čerstvé majoránky
4–6 velkých stroužků česneku, utřených
200 g libového uzeného masa
sůl a pepř
cca 4–6 lžic hladké mouky
olej
nebo sádlo na smažení

Jak na to?

  1. Brambory pečlivě oloupu, omyju, osuším a pak do větší mísy nastrouhám polovinu brambor na jemném a polovinu na hrubém struhadle.
  2. Nastrouhané pak rukou promačkám, aby pustily vodu se škrobem a tu odliju. Osolím je a zakapu trochou mléka, aby nezhnědly. Vmíchám vajíčko, majoránku, česnek, podle chuti sůl a pepř a hladkou mouku. Směs důkladně promíchám ve středně husté těsto.
  3. Do pánve naliju hodně oleje, nechám ho rozpálit, vyzkouším drobkem rohlíku, jestli zasyčí, a pak naběračkou dávám do pánve malé dávky na bramborák. Každý vnější stranou naběračky zploštím.
  4. Peču dozlatova na obou stranách. Pečené bramboráky prokládám kuchyňským papírem, aby nasákl přebytečný tuk.

TIP - Mám nejradši obyčejné bramboráky, ale pro změnu do nich někdy přidám nasekanou kapustu nebo opražené kousky hub, někdo má rád i nastrouhaný sýr. K bramborákům nejvíce chutná pivo, já k nim piju kyselé mléko nebo zákys.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka

Inspirujte se podobnými recepty