Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Čerstvě usmažené bramboráky servírované a sypané bylinkami

KŘUPAVÉ BRAMBORÁKY S VŮNÍ MAJORÁNKY

Čerstvým, voňavým a dokřupava usmaženým bramborákům se nedá odolat. Vyzkoušejte tyto vynikající domácí bramboráky s kousky uzeného masa.

Ingredience

1 kg brambor typu C
200 g libového uzeného masa
50 ml mléka
2 vejce
3 lžíce sušené majoránky
5 stroužků česneku
Sůl
Pepř
5 lžic hladké mouky
150 ml slunečnicového oleje"

Jak udělat křupavé bramboráky zdravější

Výživové hodnoty

na jednou porci
Energie 589  kCal
Bílkoviny 20  g
Tuky 35  g
Sacharidy 50  g

Alergeny

Mléko a výrobky z něj
Vejce a výrobky z nich
Obiloviny obsahující lepek

Recept: jak na křupavé bramboráky s vůní majoránky

  1. Na bramboráky oloupejte a omyjte kilo brambor typu C. Osušte je a nastrouhejte ½ kg z nich do mísy na hrubém struhadle a druhou půlku nastrouhejte na jemném struhadle. Pak nakrájejte 200 g uzeného masa na drobné kostičky a dejte stranou.
  2. Nastrouhané brambory rukou promačkejte, aby pustily vodu se škrobem. Tu pak odlijte pryč z mísy. Osolte a zakápněte 50 ml mléka. Vmíchejte 2 vejce, vsypte 3 lžíce majoránky promnuté v dlaních, přidejte 5 stroužků prolisovaného česneku, osolte, opepřete a zasypte 5 lžícemi hladké mouky. Nakonec vsypte kostičky uzeného a směs důkladně promíchejte. Nechte chvíli stát. Konzistence by měla být středně hustá.
  3. Do pánve nalijte 150 ml oleje a nechte rozpálit. Naběračkou pak do pánve dávejte malé dávky těsta na bramboráky a každou dávku vždy naběračkou zploštěte do požadovaného tvaru a výšky.
  4. Bramboráky smažte dozlatova po obou stranách. Z pánve je dejte na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk. Bramboráky podávejte ještě teplé, ale skvělé budou i po vychladnutí. Ať vám chutnají.
Pomohl vám recept?
107hodnocení4

Co byste o křupavých bramborácích měli vědět

Při technologické úpravě smažení je důležité zaměřit se na správný výběr tuku. Každý tuk je vhodný na jinou technologickou úpravu. Na smažení jsou vhodné tuky, které mají vyšší kouřový bod. Sádlo patří mezi tuky, které mají bod zakouření vyšší, přibližně 190 °C. Ale nezapomeňte, že smažená jídla bychom měli mít v jídelníčku zastoupena výjimečně.

Další videorecepty