Jednoduché bramboráky
Ingredience
1 kg | moučných brambor |
mléko | |
2 | vejce |
3–4 | hrstky sušené nebo čerstvé majoránky |
4–6 | velkých stroužků česneku, utřených |
200 g | libového uzeného masa |
sůl a pepř | |
cca 4–6 lžic hladké mouky | |
olej | |
nebo sádlo na smažení |
Postup přípravy
- Brambory pečlivě oloupu, omyju, osuším a pak do větší mísy nastrouhám polovinu brambor na jemném a polovinu na hrubém struhadle.
- Nastrouhané pak rukou promačkám, aby pustily vodu se škrobem a tu odliju. Osolím je a zakapu trochou mléka, aby nezhnědly. Vmíchám vajíčko, majoránku, česnek, podle chuti sůl a pepř a hladkou mouku. Směs důkladně promíchám ve středně husté těsto.
- Do pánve naliju hodně oleje, nechám ho rozpálit, vyzkouším drobkem rohlíku, jestli zasyčí, a pak naběračkou dávám do pánve malé dávky na bramborák. Každý vnější stranou naběračky zploštím.
- Peču dozlatova na obou stranách. Pečené bramboráky prokládám kuchyňským papírem, aby nasákl přebytečný tuk.
TIP - Mám nejradši obyčejné bramboráky, ale pro změnu do nich někdy přidám nasekanou kapustu nebo opražené kousky hub, někdo má rád i nastrouhaný sýr. K bramborákům nejvíce chutná pivo, já k nim piju kyselé mléko nebo zákys.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY