Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

750 g hovězího zadního
2 cibule, nakrájené na hrubo
2 mrkve, nakrájené na kolečka
3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
350 ml červeného vína Grenache Syrah
Carignan
svazek bylinek – petrželky, rozmarýnu,
tymiánu a bobkového listu
3 lžíce olivového oleje
mořská sůl, 7 kuliček černého pepře
hovězí vývar podle potřeby
50 g másla, změklého
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce rajského protlaku

Postup přípravy

Příprava 20 min. Marinování přes noc. Dušení 3 hod.

1. Maso pokrájejte na kostičky velikosti sousta a v míse ho promíchejte s cibulí, mrkví a česnekem, zalijte vínem, přidejte svazek bylin a nechte přes noc marinovat.

2. Potom sceďte, bylinky vyndejte a spolu s marinádou uschovejte. V silnostěnném širším hrnci rozpalte olej a pak na něm zprudka osmahněte okapané maso a zeleninu. Abyste zabránili dušení, směs stále míchejte. Poté osolte a opepřete, přilijte marinádu i bylinky a přiklopené duste na mírném ohni tři hodiny. Podle potřeby podlévejte hovězím vývarem.

3. Máslo dejte do menší mističky, přidejte k němu mouku a prsty třete dohladka. Pak ze směsi udělejte dvě menší kuličky a těmi zahustěte bourguignon v momentě, kdy je maso měkké. Přidejte protlak a krátce povařte. Podávejte s grahamovou bagetkou.

Pomohl vám recept?
16hodnocení4

Další videorecepty