×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Bourguignon

Další recepty a články

Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Pomalu pečená kachna po...
Pomalu pečená kachna...
Pomalu pečená kachna po...
Pomalu pečená kachna po...
Zapečené brambory
Zapečené brambory
Zapečené brambory
Zapečené brambory
Vepřové medailonky ve slanině
Vepřové medailonky...
Vepřové medailonky ve slanině
Vepřové medailonky ve slanině

Bourguignon

Co budete potřebovat

750 g hovězího zadního
2 cibule, nakrájené na hrubo
2 mrkve, nakrájené na kolečka
3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
350 ml červeného vína Grenache Syrah
Carignan
svazek bylinek – petrželky, rozmarýnu,
tymiánu a bobkového listu
3 lžíce olivového oleje
mořská sůl, 7 kuliček černého pepře
hovězí vývar podle potřeby
50 g másla, změklého
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce rajského protlaku

Jak na to?

Příprava 20 min. Marinování přes noc. Dušení 3 hod.

1. Maso pokrájejte na kostičky velikosti sousta a v míse ho promíchejte s cibulí, mrkví a česnekem, zalijte vínem, přidejte svazek bylin a nechte přes noc marinovat.

2. Potom sceďte, bylinky vyndejte a spolu s marinádou uschovejte. V silnostěnném širším hrnci rozpalte olej a pak na něm zprudka osmahněte okapané maso a zeleninu. Abyste zabránili dušení, směs stále míchejte. Poté osolte a opepřete, přilijte marinádu i bylinky a přiklopené duste na mírném ohni tři hodiny. Podle potřeby podlévejte hovězím vývarem.

3. Máslo dejte do menší mističky, přidejte k němu mouku a prsty třete dohladka. Pak ze směsi udělejte dvě menší kuličky a těmi zahustěte bourguignon v momentě, kdy je maso měkké. Přidejte protlak a krátce povařte. Podávejte s grahamovou bagetkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bourguignon

Hlavní chod Náročné Francouzská
Průměrné hodnocení 4 (14)

Co budete potřebovat

750 g hovězího zadního
2 cibule, nakrájené na hrubo
2 mrkve, nakrájené na kolečka
3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
350 ml červeného vína Grenache Syrah
Carignan
svazek bylinek – petrželky, rozmarýnu,
tymiánu a bobkového listu
3 lžíce olivového oleje
mořská sůl, 7 kuliček černého pepře
hovězí vývar podle potřeby
50 g másla, změklého
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce rajského protlaku

Jak na to?

Příprava 20 min. Marinování přes noc. Dušení 3 hod.

1. Maso pokrájejte na kostičky velikosti sousta a v míse ho promíchejte s cibulí, mrkví a česnekem, zalijte vínem, přidejte svazek bylin a nechte přes noc marinovat.

2. Potom sceďte, bylinky vyndejte a spolu s marinádou uschovejte. V silnostěnném širším hrnci rozpalte olej a pak na něm zprudka osmahněte okapané maso a zeleninu. Abyste zabránili dušení, směs stále míchejte. Poté osolte a opepřete, přilijte marinádu i bylinky a přiklopené duste na mírném ohni tři hodiny. Podle potřeby podlévejte hovězím vývarem.

3. Máslo dejte do menší mističky, přidejte k němu mouku a prsty třete dohladka. Pak ze směsi udělejte dvě menší kuličky a těmi zahustěte bourguignon v momentě, kdy je maso měkké. Přidejte protlak a krátce povařte. Podávejte s grahamovou bagetkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Pomalu pečená kachna po...
Pomalu pečená kachna po...
Pomalu pečená kachna po...
Pomalu pečená kachna po...
Zapečené brambory
Zapečené brambory
Zapečené brambory
Zapečené brambory
Vepřové medailonky ve slanině
Vepřové medailonky ve slanině
Vepřové medailonky ve slanině
Vepřové medailonky ve slanině

Inspirujte se podobnými recepty