
Borůvkové zapékané mini croissanty
Borůvkové zapečené mini croissanty jsou skvělým způsobem, jak si vychutnat kombinaci křehkého pečiva a sladkých borůvek. Tato pochoutka je ideální pro snídaně, brunch nebo jako dezert ke kávě.

Velmi snadné
31-45 minut
1/5
Francouzská
Vegetariánské
Pro děti
Dezert
Ingredience
Složení 4 porce
- Borůvky 260 g
- Máslo 100 g
- Vejce 3 ks
- Cukr třtinový 60 g
- Mléko polotučné 250 ml
- Zakysaná smetana 120 g
- Cukr vanilkový 16 g
- Máta 1 hrs.
- Sůl
- Mini croissant 8 ks
- Borůvky 260 g
- Máslo 100 g
- Vejce 3 ks
- Cukr třtinový 60 g
- Mléko polotučné 250 ml
- Zakysaná smetana 120 g
- Cukr vanilkový 16 g
- Máta 1 hrs.
- Sůl
- Mini croissant 8 ks
Příprava
- 1Zapékací mísu vymažte 20 g másla. Do mísy naskládejte 8 mini croissantů. Mezi ně přisypte 250 g omytých borůvek.
- 2Ve středně velké míse prošlehejte 3 žloutky se 40 g třtinového cukru dohladka. Přilijte 250 ml mléka, 80 g rozpuštěného másla a 120 g zakysané smetany. Dobře promíchejte.
- 3Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh. Postupně přidejte zbylých 20 g třtinového cukru a šlehejte, dokud sníh nebude pevný a lesklý. Sníh opatrně vmíchejte do zálivky. Směsí přelijte croissanty a borůvky v zapékací míse. Nechte chvíli odpočinout, aby croissanty směs nasákly. Pečte v troubě na 180 °C přibližně 20 minut dozlatova.
- 4Zapečené croissanty podávejte ozdobené čerstvými borůvkami, lístky čerstvé máty a zasněžené vanilkovým cukrem. Skvělý tip na nedělní brunch.
- 1Zapékací mísu vymažte 20 g másla. Do mísy naskládejte 8 mini croissantů. Mezi ně přisypte 250 g omytých borůvek.
- 2Ve středně velké míse prošlehejte 3 žloutky se 40 g třtinového cukru dohladka. Přilijte 250 ml mléka, 80 g rozpuštěného másla a 120 g zakysané smetany. Dobře promíchejte.
- 3Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh. Postupně přidejte zbylých 20 g třtinového cukru a šlehejte, dokud sníh nebude pevný a lesklý. Sníh opatrně vmíchejte do zálivky. Směsí přelijte croissanty a borůvky v zapékací míse. Nechte chvíli odpočinout, aby croissanty směs nasákly. Pečte v troubě na 180 °C přibližně 20 minut dozlatova.
- 4Zapečené croissanty podávejte ozdobené čerstvými borůvkami, lístky čerstvé máty a zasněžené vanilkovým cukrem. Skvělý tip na nedělní brunch.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.