Blumové čatní
Ingredience
12 | velkých červených blum |
½ | lžičky vanilkového extraktu nebo |
1 | sáček vanilkového cukru |
1 | chilli paprička, zbavená semínek a nasekaná nejemno |
3cm | kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a nastrouhaný najemno |
225 g | krupicového cukru |
Postup přípravy
Blumy omyji, rozkrájím napůl a vypeckuji.
Pecky zabalím do gázy, abych je mohla taky vařit a potom je snadno z hrnce vyndat.
Do kastrolu, nejlépe litinového, dám blumy, pecky v gáze, vanilkový extrakt (pokud používám vanilkový cukr, přidám ho až s krupicovým cukrem), chilli papričku, zázvor a přiliji 125 ml vody. Vařím, až blumy změknou
Pak přisypu krupicový cukr a míchám, až se úplně rozpustí. Zesílím plamen, přivedu k varu, jakmile se směs začne vařit, plamen zase stáhnu a nechám mírně vařit asi 30 minut.
Pak čatní rozmixuji dohladka a naplním ho do zavařovacích sklenic.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY