Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

12 velkých červených blum
½ lžičky vanilkového extraktu nebo
1 sáček vanilkového cukru
1 chilli paprička, zbavená semínek a nasekaná nejemno
3cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a nastrouhaný najemno
225 g krupicového cukru

Postup přípravy

Blumy omyji, rozkrájím napůl a vypeckuji.
Pecky zabalím do gázy, abych je mohla taky vařit a potom je snadno z hrnce vyndat.
Do kastrolu, nejlépe litinového, dám blumy, pecky v gáze, vanilkový extrakt (pokud používám vanilkový cukr, přidám ho až s krupicovým cukrem), chilli papričku, zázvor a přiliji 125 ml vody. Vařím, až blumy změknou
Pak přisypu krupicový cukr a míchám, až se úplně rozpustí. Zesílím plamen, přivedu k varu, jakmile se směs začne vařit, plamen zase stáhnu a nechám mírně vařit asi 30 minut.
Pak čatní rozmixuji dohladka a naplním ho do zavařovacích sklenic.

Pomohl vám recept?
12hodnocení4

Další videorecepty