Blbouny se žahourem
Ingredience
200 ml | mléka |
21 g | droždí (půl kostky) |
špetka cukru | |
500 g | hrubé mouky |
1 | vejce |
1 l | borůvek |
200 g | másla |
1 | balení tvarohu na strouhání |
moučkový cukr | |
Na žahour: | |
---|---|
1 | lžíce másla |
1/4 l | borůvek |
2–3 | lžíce cukru |
špetka skořice | |
2 | lžíce mléka |
3 | lžičky vanilkového pudinku |
200 ml | smetany |
Postup přípravy
1. Do trochy vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte špetku cukru a nechte vzejít kvásek. Mouku, vejce, zbytek mléka a kvásek smíchejte v míse a vzniklé těsto dejte vykynout na teplé místo, stačí 20 minut.
2. Z vykynutého těsta oddělte asi 10 kousků a z nich vytvořte spíš větší placičky. Překryjte je utěrkou a nechte ještě 10 minut kynout. Na každou pak dejte hodně borůvek, konce těsta dejte k sobě a pečlivě přitlačte, abyste získali pěkné knedlíky. Nechte je ještě pod utěrkou chvilku vykynout.
3. Knedlíky vařte v osolené vodě asi 10 minut, 5 minut pod pokličkou a 5 minut odkryté. Po vyjmutí je ihned propíchejte vidličkou, aby z knedlíků unikla pára a nesrazily se, přelijte je rozpuštěným máslem, posypte nastrouhaným tvarohem a cukrem. Nakonec ještě přelijte borůvkovým žahourem. Připravíte ho tak, že v pánvi rozehřejete máslo, přidáte borůvky, cukr, skořici a mléko a krátce povaříte. Přidejte pudinkový prášek rozmíchaný ve smetaně a povařte do zhoustnutí.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY