Bio slaný koláč

Snadné Svačina Počet porcí: 10 porcí Magazín 12/2021
Snadné Svačina Počet porcí: 10 porcí Magazín 12/2021

Ingredience

500 g hladké mouky NP Bio
sůl
250 g másla
340 ml vody
4 červené papriky Bio
3 lžíce olivového oleje NP Bio
pepř
250 g mrkve NP Bio
240 ml bílého vinného octa
100 g medu
1 cibule NP Bio
2 stroužky česneku NP Bio
100 g bio baby špenátu
200 g ricotty
1 hrst čerstvé bazalky
300 g camembertu NP Bio

Postup přípravy

1. V míse smíchejte prosátou mouku s velkou špetkou soli a na kostky pokrájeným máslem. Máslo pomocí rukou v mouce rozdrobte. Přilijte 100 ml ledově studené vody a krátce zapracujte. Z těsta vytvořte bochánek, zakryjte ho potravinovou fólií a dejte do lednice na 30 minut odležet.

2. Očištěné papriky zbavte jádřince a vnitřních žeber a pokrájejte na 4 cm silné pruhy. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte lžící olivového oleje, osolte a opepřete. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 20 minut.

3. Očištěné mrkve pokrájejte na dlouhé stuhy a dejte na minutu vařit do roztoku z octa, 240 ml vody, medu a lžičky soli. Sundejte z ohně a nechte stranou vychladnout.

4. V pánvi rozehřejte lžíci oleje a přidejte nadrobno pokrájenou očištěnou cibuli. Po chvíli přidejte prolisovaný česnek a restujte, dokud cibule nezprůhlední. Přidejte baby špenát a nechte zavadnout. Nakonec vmíchejte ricottu a natrhanou bazalku. Osolte, opepřete a dejte stranou.

5. Na pomoučené ploše rozválejte 500 g těsta na 5mm plát. Přesuňte do vymazané dortové formy s vyššími okraji. Rukama vyložte dno a boky formy a přebytečné těsto odstraňte nožem. Těsto ve formě několikrát propíchněte vidličkou. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 10 minut.

6. Po vytažení z trouby začněte vrstvit náplně. Na dno rovnoměrně navrstvěte špenátovou směs. Na ni rozložte v několika vrstvách mrkvové stuhy, pokrájený camembert a nakonec pečené papriky.

7. Pak na pomoučené ploše rozválejte zbylé těsto a náplň jím zakryjte. Přepadající těsto odřízněte a kraje jemně přitlačte k sobě. Ze zbytků těsta vykrájejte hvězdy různých velikostí a koláč jimi ozdobte. Povrch koláče potřete olivovým olejem a pečte ho 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova. Po vytažení z trouby nechte ještě 20 minut odpočívat ve formě a až poté formu odstraňte.

Pomohl vám recept?

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky