Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Bio slaný koláč

Inspirujte se podobnými recepty

Ořechové zasněžené kuličky
Ořechové zasněžené...
Ořechové zasněžené kuličky
Ořechové zasněžené kuličky
Bramborový salát za 15 minut
Bramborový salát za...
Bramborový salát za 15 minut
Bramborový salát za 15 minut
Horká bílá čokoláda...
Horká bílá čokoláda...
Horká bílá čokoláda...
Horká bílá čokoláda...
Tatrankové pracny
Tatrankové pracny
Tatrankové pracny
Tatrankové pracny

Bio slaný koláč

Co budete potřebovat

500 g hladké mouky NP Bio
sůl
250 g másla
340 ml vody
4 červené papriky Bio
3 lžíce olivového oleje NP Bio
pepř
250 g mrkve NP Bio
240 ml bílého vinného octa
100 g medu
1 cibule NP Bio
2 stroužky česneku NP Bio
100 g bio baby špenátu
200 g ricotty
1 hrst čerstvé bazalky
300 g camembertu NP Bio

Jak na to?

1. V míse smíchejte prosátou mouku s velkou špetkou soli a na kostky pokrájeným máslem. Máslo pomocí rukou v mouce rozdrobte. Přilijte 100 ml ledově studené vody a krátce zapracujte. Z těsta vytvořte bochánek, zakryjte potravinovou fólií a dejte do lednice na 30 minut odležet.
2. Očištěné papriky zbavte jádřince a vnitřních žeber a pokrájejte na 4 cm silné pruhy. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte lžící olivového oleje, osolte a opepřete. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 20 minut.
3. Očištěné mrkve pokrájejte na dlouhé stuhy a dejte na minutu vařit do roztoku z octa, 240 ml vody, medu a lžičky soli. Sundejte z ohně a nechte stranou vychladnout.
4. V pánvi rozehřejte lžíci oleje a přidejte nadrobno pokrájenou očištěnou cibuli. Po chvíli přidejte prolisovaný česnek a restujte, dokud cibule nezprůhlední. Přidejte baby špenát a nechte zavadnout. Nakonec vmíchejte ricottu a natrhanou bazalku. Osolte, opepřete a dejte stranou.
5. Na pomoučené ploše rozválejte 500 g těsta na 5mm plát. Přesuňte do vymazané dortové formy s vyššími okraji. Rukama vyložte dno a boky formy a přebytečné těsto odstraňte nožem. Těsto ve formě několikrát propíchněte vidličkou. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 10 minut.
6. Po vytažení z trouby začněte vrstvit náplně. Na dno rovnoměrně navrstvěte špenátovou směs. Na ni rozložte v několika vrstvách mrkvové stuhy, pokrájený camembert a nakonec pečené papriky.
7. Pak na pomoučené ploše rozválejte zbylé těsto a náplň jím zakryjte. Přepadající těsto odřízněte a kraje jemně přitlačte k sobě. Ze zbytků těsta vykrájejte hvězdy různých velikostí a koláč jimi ozdobte. Povrch koláče potřete olivovým olejem a pečte ho 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova. Po vytažení z trouby nechte ještě 20 minut odpočívat ve formě a až poté formu odstraňte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bio slaný koláč

Svačina Snadné Moučníky a koláče Vánoce Počet porcí: 10
(0)

Co budete potřebovat

500 g hladké mouky NP Bio
sůl
250 g másla
340 ml vody
4 červené papriky Bio
3 lžíce olivového oleje NP Bio
pepř
250 g mrkve NP Bio
240 ml bílého vinného octa
100 g medu
1 cibule NP Bio
2 stroužky česneku NP Bio
100 g bio baby špenátu
200 g ricotty
1 hrst čerstvé bazalky
300 g camembertu NP Bio

Jak na to?

1. V míse smíchejte prosátou mouku s velkou špetkou soli a na kostky pokrájeným máslem. Máslo pomocí rukou v mouce rozdrobte. Přilijte 100 ml ledově studené vody a krátce zapracujte. Z těsta vytvořte bochánek, zakryjte potravinovou fólií a dejte do lednice na 30 minut odležet.
2. Očištěné papriky zbavte jádřince a vnitřních žeber a pokrájejte na 4 cm silné pruhy. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte lžící olivového oleje, osolte a opepřete. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 20 minut.
3. Očištěné mrkve pokrájejte na dlouhé stuhy a dejte na minutu vařit do roztoku z octa, 240 ml vody, medu a lžičky soli. Sundejte z ohně a nechte stranou vychladnout.
4. V pánvi rozehřejte lžíci oleje a přidejte nadrobno pokrájenou očištěnou cibuli. Po chvíli přidejte prolisovaný česnek a restujte, dokud cibule nezprůhlední. Přidejte baby špenát a nechte zavadnout. Nakonec vmíchejte ricottu a natrhanou bazalku. Osolte, opepřete a dejte stranou.
5. Na pomoučené ploše rozválejte 500 g těsta na 5mm plát. Přesuňte do vymazané dortové formy s vyššími okraji. Rukama vyložte dno a boky formy a přebytečné těsto odstraňte nožem. Těsto ve formě několikrát propíchněte vidličkou. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 10 minut.
6. Po vytažení z trouby začněte vrstvit náplně. Na dno rovnoměrně navrstvěte špenátovou směs. Na ni rozložte v několika vrstvách mrkvové stuhy, pokrájený camembert a nakonec pečené papriky.
7. Pak na pomoučené ploše rozválejte zbylé těsto a náplň jím zakryjte. Přepadající těsto odřízněte a kraje jemně přitlačte k sobě. Ze zbytků těsta vykrájejte hvězdy různých velikostí a koláč jimi ozdobte. Povrch koláče potřete olivovým olejem a pečte ho 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova. Po vytažení z trouby nechte ještě 20 minut odpočívat ve formě a až poté formu odstraňte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Ořechové zasněžené kuličky
Ořechové zasněžené...
Ořechové zasněžené kuličky
Ořechové zasněžené kuličky
Bramborový salát za 15 minut
Bramborový salát za...
Bramborový salát za 15 minut
Bramborový salát za 15 minut
Horká bílá čokoláda...
Horká bílá čokoláda...
Horká bílá čokoláda...
Horká bílá čokoláda...
Tatrankové pracny
Tatrankové pracny
Tatrankové pracny
Tatrankové pracny

Inspirujte se podobnými recepty