1
Namočte 250 g quinoy na 5–10 minut do studené vody, poté sceďte. Vložte do osolené vroucí vody v poměru 1 díl quinoy a 2 díly vody. Vařte 15 minut, poté nechte odstát 10 minut.
2
Mezitím si připravte dresink. Metličkou vymíchejte v misce 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce bílého vinného octa, ½ lžičky dijonské hořčice a lžičku čekankového slazení. Dochuťte případně solí a pepřem.
3
Omyjte 400 g krůtích prsou, osušte papírovou utěrkou a opečte na pánvi z obou stran na olivovém oleji dozlatova.
4
Nakonec propláchněte 100 g špenátu, umyjte jahody, nakrájejte je na čtvrtky a v každém talíři smíchejte část s uvařenou quinoou a na kousky natrhaným krůtím masem. Nakonec přelijte dresinkem, promíchejte a doplňte olivami. Pochutná si maminka a spokojené bude i miminko.
1
Namočte 250 g quinoy na 5–10 minut do studené vody, poté sceďte. Vložte do osolené vroucí vody v poměru 1 díl quinoy a 2 díly vody. Vařte 15 minut, poté nechte odstát 10 minut.
2
Mezitím si připravte dresink. Metličkou vymíchejte v misce 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce bílého vinného octa, ½ lžičky dijonské hořčice a lžičku čekankového slazení. Dochuťte případně solí a pepřem.
3
Omyjte 400 g krůtích prsou, osušte papírovou utěrkou a opečte na pánvi z obou stran na olivovém oleji dozlatova.
4
Nakonec propláchněte 100 g špenátu, umyjte jahody, nakrájejte je na čtvrtky a v každém talíři smíchejte část s uvařenou quinoou a na kousky natrhaným krůtím masem. Nakonec přelijte dresinkem, promíchejte a doplňte olivami. Pochutná si maminka a spokojené bude i miminko.