
Bio pohankové palačinky s bio camembertem
Ingredience
100 g | pohankové mouky NP Bio |
1 | vejce NP Bio |
300 ml | polotučného mléka NP Bio |
sůl | |
2 | sýry camembert NP Bio |
1 | hruška |
40 g | bio másla |
1 | lžíce olivového oleje NP Bio |
150 g | zakysané smetany NP Bio |
120 g | mixu salátů s mrkví NP Bio |
2 | banány NP Bio |
2 | jablka skládaná NP Bio |
hrst vlašských ořechů | |
1 | lžíce javorového sirupu NP Bio |
1 | lžička mleté bio skořice |
Postup přípravy
1. V míse smíchejte mouku, vejce, špetku soli a za stálého míchání přilévejte mléko. Camembert a umytou hrušku nakrájejte na tenké plátky. Máslo rozehřejte a přilijte vychladlé do těsta.
2. Na pánvi rozehřejte olej, ¼ těsta nalijte naběračkou do rozpálené pánve a rozetřete na tenkou palačinku.
3. Jakmile se palačinka zatáhne, otočte ji a opékejte z druhé strany. Pak potřete 1 lžící zakysané smetany, rozprostřete ¼ camembertu a hrušky. Posypte salátem a z pánve přendejte na talíř. Stejně postup zopakujte s dalšími 3 palačinkami.
4. Do misky nakrájejte oloupané banány a omytá jablka na kousky. Přidejte hrst nasekaných vlašských ořechů. Přilijte sirup a vsypte skořici. Vše dobře promíchejte.
5. Hotové palačinky přeložte v půlce a pak znovu přeložte, až vám vznikne tvar šátečku. Vložte do jedné části obědové krabičky a do druhé přidejte porci ovocného salátu.