Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

100 g pohankové mouky NP Bio
1 vejce NP Bio
300 ml polotučného mléka NP Bio
sůl
2 sýry camembert NP Bio
1 hruška
40 g bio másla
1 lžíce olivového oleje NP Bio
150 g zakysané smetany NP Bio
120 g mixu salátů s mrkví NP Bio
2 banány NP Bio
2 jablka skládaná NP Bio
hrst vlašských ořechů
1 lžíce javorového sirupu NP Bio
1 lžička mleté bio skořice

Postup přípravy

1. V míse smíchejte mouku, vejce, špetku soli a za stálého míchání přilévejte mléko. Camembert a umytou hrušku nakrájejte na tenké plátky. Máslo rozehřejte a přilijte vychladlé do těsta.

2. Na pánvi rozehřejte olej, ¼ těsta nalijte naběračkou do rozpálené pánve a rozetřete na tenkou palačinku.

3. Jakmile se palačinka zatáhne, otočte ji a opékejte z druhé strany. Pak potřete 1 lžící zakysané smetany, rozprostřete ¼ camembertu a hrušky. Posypte salátem a z pánve přendejte na talíř. Stejně postup zopakujte s dalšími 3 palačinkami.

4. Do misky nakrájejte oloupané banány a omytá jablka na kousky. Přidejte hrst nasekaných vlašských ořechů. Přilijte sirup a vsypte skořici. Vše dobře promíchejte.

5. Hotové palačinky přeložte v půlce a pak znovu přeložte, až vám vznikne tvar šátečku. Vložte do jedné části obědové krabičky a do druhé přidejte porci ovocného salátu.

Jak na to?

Pomohl vám recept?

Další videorecepty