Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Domácí bio mrkvová polévka s kuřecím masem

Domácí bio mrkvová polévka s kuřecím masem

Jíst a vařit z bio potravin je trendy a navíc chráníte díky udržitelnému zemědělství surovin naši planetu. Mrkvová polévka z bio mrkve a bio kuřecího masa dělaná na bio dýňovém oleji vykouzlí radost ve tváři všem, komu na původu potravin opravdu záleží.

Co budete potřebovat na bio mrkvovou polévku s kuřecím masem

4 lžíce dýňového oleje NP Bio
1 cibule NP Bio
4 mrkve NP Bio
2cm kousek zázvoru
sůl, pepř
800 ml vody
1 zeleninový bujón NP Bio
200 g kuřecího prsního řízku bez kůže NP Bio
1 pomeranč
175 g zakysané smetany NP Bio
4 lžičky černého sezamu
1 hrst čerstvého koriandru

Jak udělat bio mrkvovou polévku s kuřecím masem zdravější

Recept jak na bio mrkvovou polévku s kuřecím masem

  1. V hrnci zpěňte na 2 lžících dýňového oleje 1 nahrubo nasekanou cibuli. Očistěte a nakrájejte na kolečka 4 mrkve a přidejte je k cibuli. Nastrouhejte 2 cm zázvoru a přidejte také do základu. Osolte, opepřete a restujte 10 minut.
  2. Zalijte 800 ml vody a vsypte rozdrobenou kostku zeleninového bujonu. Vařte na mírném ohni 20 minut.
  3. Nakrájejte na nudličky 200 g kuřecích prsou a opečte je na zbylých 2 lžících dýňového oleje. Osolte, opepřete a dejte stranou.
  4. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka a přilijte šťávu z poloviny pomeranče. Nakonec vmíchejte 155 g zakysané smetany. Podávejte ozdobené nudličkami kuřecího masa, troškou zakysané smetany, posypané černým sezamem a čerstvými lístky koriandru. Užijte si exotickou chuť u vás doma.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
5hodnocení3

Co byste o bio mrkvové polévce měli vědět

Mrkev obsahuje významné množství beta-karotenu, který může pozitivně ovlivnit stav pleti a oční sítnice. Vitaminy z mrkve naše tělo lépe využije, když je tepelně upravená na malém množství tuku.

Další videorecepty