
BIO Kuřecí salát se zeleninou
Ingredience
3 | mrkve BIO NP |
2 | cukety BIO NP |
5 | lžic BIO NP olivového oleje |
sůl | |
pepř | |
½ | lžičky sušeného oregana |
1 | červená cibule |
2 | citrony BIO NP |
400 g | konzervované cizrny |
1 | lžička chilli pasty |
2 | kuřecí horní stehna bez kůže BIO NP |
½ | salátové okurky BIO NP |
2 | hrsti rukoly |
100 g | fety |
4 | lžíce řeckého jogurtu |
1 | lžíce hořčice Bornier |
Postup přípravy
1. Mrkve a cukety oloupejte, pokrájejte na kolečka a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte lžící olivového oleje, osolte, opepřete a poprašte oreganem. Promíchejte a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 20 minut.
2. Oloupanou červenou cibuli pokrájejte na tenká půlkolečka, lehce osolte a naložte do šťávy z 1 citronu.
3. Cizrnu slijte, vložte do misky, přidejte chilli pastu, lžíci oleje a promíchejte. Mrkev a cuketu po upečení shrňte na polovinu plechu a na druhou půlku vyložte připravenou cizrnu. Pečte dalších 10 minut.
4. Kuřecí prsa osolte a opepřete. Na pánvi rozpalte 2 lžíce oleje a maso opečte z obou stran dozlatova. Snižte oheň, přikryjte poklicí a dopékejte dalších 6 minut. Nechte 5 minut odpočinout a maso nakrájejte na nudličky.
5. Ve velké míse smíchejte upečenou mrkev, cuketu a cizrnu. Přidejte omytou okurku zbavenou semínek a pokrájenou na kostičky, opláchnutou rukolu, připravené maso a jemně promíchejte. Při servírování navrch rozdrobte fetu.
6. Připravte dresink. V malé misce smíchejte jogurt, hořčici, lžíci oleje a zbylou citronovou šťávu. Osolte a opepřete podle chuti. Dresink servírujte vedle salátu nebo jím salát přímo zakapejte.