Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
BIO Kuřecí salát se zeleninou

BIO Kuřecí salát se zeleninou

Ingredience

3 mrkve BIO NP
2 cukety BIO NP
5 lžic BIO NP olivového oleje
sůl
pepř
½ lžičky sušeného oregana
1 červená cibule
2 citrony BIO NP
400 g konzervované cizrny
1 lžička chilli pasty
2 kuřecí horní stehna bez kůže BIO NP
½ salátové okurky BIO NP
2 hrsti rukoly
100 g fety
4 lžíce řeckého jogurtu
1 lžíce hořčice Bornier

Postup přípravy

1. Mrkve a cukety oloupejte, pokrájejte na kolečka a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte lžící olivového oleje, osolte, opepřete a poprašte oreganem. Promíchejte a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 20 minut.

2. Oloupanou červenou cibuli pokrájejte na tenká půlkolečka, lehce osolte a naložte do šťávy z 1 citronu.

3. Cizrnu slijte, vložte do misky, přidejte chilli pastu, lžíci oleje a promíchejte. Mrkev a cuketu po upečení shrňte na polovinu plechu a na druhou půlku vyložte připravenou cizrnu. Pečte dalších 10 minut.

4. Kuřecí prsa osolte a opepřete. Na pánvi rozpalte 2 lžíce oleje a maso opečte z obou stran dozlatova. Snižte oheň, přikryjte poklicí a dopékejte dalších 6 minut. Nechte 5 minut odpočinout a maso nakrájejte na nudličky.

5. Ve velké míse smíchejte upečenou mrkev, cuketu a cizrnu. Přidejte omytou okurku zbavenou semínek a pokrájenou na kostičky, opláchnutou rukolu, připravené maso a jemně promíchejte. Při servírování navrch rozdrobte fetu.

6. Připravte dresink. V malé misce smíchejte jogurt, hořčici, lžíci oleje a zbylou citronovou šťávu. Osolte a opepřete podle chuti. Dresink servírujte vedle salátu nebo jím salát přímo zakapejte.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty