
Bio kuře v tortille a avokádové smoothie
Ingredience
2 | ks červené řepy NP Bio |
200 g | tvarohu odtučněného NP Bio |
sůl, pepř | |
400 g | kuřecích prsou NP Bio |
1 | lžíce olivového oleje NP Bio |
2 | snítky tymiánu |
1 | citron NP Bio |
4 | pšeničné tortilly |
2 | hrsti čerstvé hladkolisté petržele |
1 | avokádo NP Bio |
2 | banány NP Bio |
1 | lžíce kokosového cukru NP Bio |
700 ml | vody |
Postup přípravy
1. Řepu omyjte, oloupejte, nakrájejte na kostky 2 × 2 cm a dejte do středního hrnce. Zalijte vodou, přiveďte k varu a vařte 15 minut. Pak vodu sceďte a řepu nechte vychladnout. Přendejte do mísy spolu s tvarohem. Osolte, opepřete a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
2. Mezitím, co se vaří řepa, nakrájejte kuřecí prsa na nudličky, osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olivový olej a kuře opečte dozlatova. Pak posypte tymiánem a nastrouhanou citronovou kůrou a dejte stranou.
3. Tortilly pomažte z jedné strany připravenou řepovou pomazánkou, přidejte opečené maso a snítky čerstvé petrželky. Jeden konec tortilly ohněte směrem dovnitř jako dno wrapu. Poté protilehlé strany zarolujte. Zabalte do pečicího papíru a převažte provázkem.
4. Avokádo rozpulte, zbavte pecky, oloupejte a nakrájejte na kousky. Ty dejte do odměrky. Banány oloupejte a nakrájejte k avokádu. Přisypte cukr, zalijte vodou a vše tyčovým mixérem rozmixujte na hladké smoothie. Přelijte do sklenic.