Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bio kuře v tortille a avokádové smoothie

Bio kuře v tortille a avokádové smoothie

Ingredience

2 ks červené řepy NP Bio
200 g tvarohu odtučněného NP Bio
sůl, pepř
400 g kuřecích prsou NP Bio
1 lžíce olivového oleje NP Bio
2 snítky tymiánu
1 citron NP Bio
4 pšeničné tortilly
2 hrsti čerstvé hladkolisté petržele
1 avokádo NP Bio
2 banány NP Bio
1 lžíce kokosového cukru NP Bio
700 ml vody

Postup přípravy

1. Řepu omyjte, oloupejte, nakrájejte na kostky 2 × 2 cm a dejte do středního hrnce. Zalijte vodou, přiveďte k varu a vařte 15 minut. Pak vodu sceďte a řepu nechte vychladnout. Přendejte do mísy spolu s tvarohem. Osolte, opepřete a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

2. Mezitím, co se vaří řepa, nakrájejte kuřecí prsa na nudličky, osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olivový olej a kuře opečte dozlatova. Pak posypte tymiánem a nastrouhanou citronovou kůrou a dejte stranou.

3. Tortilly pomažte z jedné strany připravenou řepovou pomazánkou, přidejte opečené maso a snítky čerstvé petrželky. Jeden konec tortilly ohněte směrem dovnitř jako dno wrapu. Poté protilehlé strany zarolujte. Zabalte do pečicího papíru a převažte provázkem.

4. Avokádo rozpulte, zbavte pecky, oloupejte a nakrájejte na kousky. Ty dejte do odměrky. Banány oloupejte a nakrájejte k avokádu. Přisypte cukr, zalijte vodou a vše tyčovým mixérem rozmixujte na hladké smoothie. Přelijte do sklenic.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty