
Bio hovězí plněná pita
Ingredience
1 | červená cibule |
3 | stroužky česneku NP Bio |
20 ml | olivového oleje NP Bio |
460 g | mletého hovězího masa NP Bio |
sůl | |
pepř | |
½ | lžičky římského kmínu |
400 g | červených fazolí kidney beans |
1 | chilli paprička |
250 ml | rajčatového protlaku |
4 | snítky čerstvého koriandru |
4 | pita chleby |
120 g | čedaru |
200 g | zakysané smetany NP Bio |
Postup přípravy
1. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte najemno a krátce orestujte ve vyšší pánvi na rozpáleném oleji. Přidejte mleté maso, sůl, pepř, římský kmín a opečte. Fazole sceďte, propláchněte a přidejte je k masu. Chilli papričku zbavte semínek a nakrájejte na plátky. Přidejte do pánve spolu s rajčatovým protlakem a 5 minut povařte. Nakonec vsypte 2 snítky nasekaného koriandru a promíchejte.
2. Pita chleby naplňte masovou směsí, posypte nahrubo nastrouhaným čedarem a vyskládejte je do menší zapékací mísy.
3. Nechte zapéct v předehřáté troubě na 180 °C 10 minut.
4. Mezitím připravte dresink. V misce promíchejte zakysanou smetanu, nasekaný zbylý koriandr, přidejte špetku soli a pepře. Podávejte k zapečeným pita chlebům.
Pomohl vám recept?
3hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod