Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 červená cibule
3 stroužky česneku NP Bio
20 ml olivového oleje NP Bio
460 g mletého hovězího masa NP Bio
sůl
pepř
½ lžičky římského kmínu
400 g červených fazolí kidney beans
1 chilli paprička
250 ml rajčatového protlaku
4 snítky čerstvého koriandru
4 pita chleby
120 g čedaru
200 g zakysané smetany NP Bio

Postup přípravy

1. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte najemno a krátce orestujte ve vyšší pánvi na rozpáleném oleji. Přidejte mleté maso, sůl, pepř, římský kmín a opečte. Fazole sceďte, propláchněte a přidejte je k masu. Chilli papričku zbavte semínek a nakrájejte na plátky. Přidejte do pánve spolu s rajčatovým protlakem a 5 minut povařte. Nakonec vsypte 2 snítky nasekaného koriandru a promíchejte.

2. Pita chleby naplňte masovou směsí, posypte nahrubo nastrouhaným čedarem a vyskládejte je do menší zapékací mísy.

3. Nechte zapéct v předehřáté troubě na 180 °C 10 minut.

4. Mezitím připravte dresink. V misce promíchejte zakysanou smetanu, nasekaný zbylý koriandr, přidejte špetku soli a pepře. Podávejte k zapečeným pita chlebům.

Pomohl vám recept?
3hodnocení5

Další videorecepty