
Bio grilované kuře na prkénku

Snadné
46-60 minut
0/5
Česká
Bio
Grilování
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Sůl
- Máslo BIO 50 g
- Tymián čerstvý 1 hrs.
- Pepř
- Kuřecí prsní řízky BIO 4 ks
- Olej olivový BIO 5 plž
- Kuřecí stehna BIO 4 ks
- Brambory BIO 500 g
- Rajčata cherry BIO 100 g
- Cuketa BIO 1 ks
- Jogurt bílý BIO 1 ks
- Máta 1 hrs.
- Sůl
- Máslo BIO 50 g
- Tymián čerstvý 1 hrs.
- Pepř
- Kuřecí prsní řízky BIO 4 ks
- Olej olivový BIO 5 plž
- Kuřecí stehna BIO 4 ks
- Brambory BIO 500 g
- Rajčata cherry BIO 100 g
- Cuketa BIO 1 ks
- Jogurt bílý BIO 1 ks
- Máta 1 hrs.
Příprava
- 1V sekáčku rozmixujte 50 g másla spolu s ½ hrsti tymiánu. Bylinkové máslo srolujte v potravinářské fólii do válečku a dejte vychladit. Potřete 2 lžícemi olivového oleje 4 kuřecí prsa a 4 kuřecí stehna. Maso osolte a opepřete.
- 2Omyjte 500 g menších brambor a dejte je na 10 minut předvařit do osolené vroucí vody. Poté sceďte a dlaní trochu rozmáčkněte, aby se zploštily a praskly.
- 3Rozpalte gril, okartáčujte rošt a potřete jej olejem. Položte nejprve stehna kůží dolů na rozpálený rošt a grilujte 5 minut. Potom přidejte také prsa a grilujte dalších 5 minut společně, pak obraťte a pokračujte v grilování ještě 8–10 minut, prsa můžete sundat dříve.
- 4Zvolte menší žár a gril přiklopte, aby se maso důkladně propeklo. Že je maso hotové, můžete vyzkoušet pomocí teploměru na maso zabodnutého do hotového stehýnka. Teplota by měla být 82 °C. Hotové kuře poklaďte pokrájeným bylinkovým máslem.
- 5Mezitím nakrájejte cuketu na silnější podélné plátky a spolu se 100 g cherry rajčátek potřete lžící olivového oleje. Osolte a opepřete. Vše ogrilujte z každé strany 3 minuty společně s uvařenými brambůrky.
- 6Na dip rozmixujte kelímek bílého jogurtu s hrstí lístků máty. Pár lístků si nechte na dozdobení. Pak vše servírujte na prkénku a úžasný oběd v bio kvalitě je hotový.
- 1V sekáčku rozmixujte 50 g másla spolu s ½ hrsti tymiánu. Bylinkové máslo srolujte v potravinářské fólii do válečku a dejte vychladit. Potřete 2 lžícemi olivového oleje 4 kuřecí prsa a 4 kuřecí stehna. Maso osolte a opepřete.
- 2Omyjte 500 g menších brambor a dejte je na 10 minut předvařit do osolené vroucí vody. Poté sceďte a dlaní trochu rozmáčkněte, aby se zploštily a praskly.
- 3Rozpalte gril, okartáčujte rošt a potřete jej olejem. Položte nejprve stehna kůží dolů na rozpálený rošt a grilujte 5 minut. Potom přidejte také prsa a grilujte dalších 5 minut společně, pak obraťte a pokračujte v grilování ještě 8–10 minut, prsa můžete sundat dříve.
- 4Zvolte menší žár a gril přiklopte, aby se maso důkladně propeklo. Že je maso hotové, můžete vyzkoušet pomocí teploměru na maso zabodnutého do hotového stehýnka. Teplota by měla být 82 °C. Hotové kuře poklaďte pokrájeným bylinkovým máslem.
- 5Mezitím nakrájejte cuketu na silnější podélné plátky a spolu se 100 g cherry rajčátek potřete lžící olivového oleje. Osolte a opepřete. Vše ogrilujte z každé strany 3 minuty společně s uvařenými brambůrky.
- 6Na dip rozmixujte kelímek bílého jogurtu s hrstí lístků máty. Pár lístků si nechte na dozdobení. Pak vše servírujte na prkénku a úžasný oběd v bio kvalitě je hotový.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.