Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

400 g červených fazolí NP Bio
3 vejce NP Bio
50 ml javorového sirupu NP Bio
100 g hořké čokolády Albert Excellent (70 %)
50 ml slunečnicového oleje
50 g holandského kakaa
½ lžičky jedlé sody

Postup přípravy

1. Fazole zalijte dostatečným množstvím studené vody a nechte alespoň 12 hodin namáčet při pokojové teplotě. Pak fazole sceďte, zalijte čerstvou vodou, přiveďte k varu a 90 minut vařte. Poté fazole slijte a nechte vychladnout.

2. Fazole rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Vejce spolu se sirupem vyšlehejte ručním šlehačem do světlé pěny.

3. Čokoládu nalámejte do žáruvzdorné misky a s olejem dejte rozehřát nad vodní lázeň. Do jiné misky prosejte kakao spolu se sodou.

4. K vejcím opatrně vmíchejte čokoládovou směs, rozmixované fazole a nakonec kakaovou směs. Vše promíchejte na lepivé těsto a vlijte do pekáčku 22 × 22 cm vyloženého pečicím papírem.

5. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 25 minut. Po upečení nechte zcela vychladnout na mřížce. Před nakrájením vložte na 30 minut do chladničky.

Pomohl vám recept?
17hodnocení4

Další videorecepty