Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bílé vinné klobásy na rajčatech, paprice a černém pivu

Bílé vinné klobásy na rajčatech, paprice a černém pivu

Ingredience

800 g vinné klobásy
1 lžíce olivového oleje
50 g anglické slaniny
2 cibule
1 červená paprika
1 žlutá paprika
2 stroužky česneku
200 g konzervovaných krájených rajčat
150 ml černého piva
2 snítky čerstvého tymiánu
sůl
pepř

Postup přípravy

1. Vinnou klobásu rozdělte na 4 díly, stočte do spirály, sepněte špejlí a z obou stran krátce osmahněte na rozpáleném oleji dozlatova. Odložte stranou.

2. Na pánvi orestujte na kostičky nakrájenou slaninu, přidejte oloupanou cibuli nakrájenou na kolečka, papriku nakrájenou na proužky, prolisovaný česnek a 5 minut restujte. Poté vlijte konzervovaná rajčata a pivo, přidejte lístky tymiánu, dochuťte ½ lžičky soli, špetkou pepře a duste 20 minut. Nechte zredukovat do mírného zhoustnutí.

3. Směs přendejte do zapékací mísy o průměru cca 30 cm. Položte na ni připravené šneky a dejte zapéct na 15 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

Pomohl vám recept?
6hodnocení5

Další videorecepty