Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřové plněné švestkami a zelím
Albert logoAlbert logo
  • Vepřové plněné švestkami a zelím

Vepřové plněné švestkami a zelím

Vepřové plněné švestkami a zelím
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Vepřový bůček bez kosti 3 kg
  • Sůl 30 g
  • Olej olivový 60 ml
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 4 strouž.
  • Tymián čerstvý 1 svaz.
  • Pepř
  • Mandle loupané 80 g
  • Švestky sušené 250 g
  • Petrželka čerstvá 1 svaz.
  • Strouhanka 140 g
  • Zelí červené 1 ks
  • Vývar kuřecí 125 ml
  • Červené víno 180 ml
  • Řepa červená předvařená 2 ks
  • Vejce 1 ks
  • Vepřový bůček bez kosti 3 kg
  • Sůl 30 g
  • Olej olivový 60 ml
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 4 strouž.
  • Tymián čerstvý 1 svaz.
  • Pepř
  • Mandle loupané 80 g
  • Švestky sušené 250 g
  • Petrželka čerstvá 1 svaz.
  • Strouhanka 140 g
  • Zelí červené 1 ks
  • Vývar kuřecí 125 ml
  • Červené víno 180 ml
  • Řepa červená předvařená 2 ks

Příprava

1
Maso rozkrájejte na 2 cm vysoký plát – od prostředka ho nakrojte a rozložte jako knihu, a to z obou stran. Nahoře uprostřed by vám měl zbýt pruh kůže. Tu ostrým nožem nakrájejte na 1cm kostičky. Posypte kůži 2 lžícemi soli a nechte aspoň 2–3 hodiny stát při pokojové teplotě.
2
Mezitím rozehřejte lžíci oleje ve velké nepřilnavé pánvi. Přidejte cibuli, česnek, tymián, sůl, pepř a 4–5 minut opékejte doměkka a dozlatova.
3
Do mixéru dejte švestky, mandle, petrželku, strouhanku, vejce, 60 ml portského a opečenou cibulovou směs. Důkladně promixujte.
4
Předehřejte troubu na 220 °C. Setřete sůl z masa a papírovou utěrkou ho osušte. Otočte maso kůží dolů a potřete ho nádivkou. Zarolujte a upevněte párátky. Potřete kůži zbývající lžící oleje a vmasírujte do ní sůl.
5
Maso položte na pečicí mřížku nad plech vyložený pečicím papírem a pečte 25 minut. Stáhněte teplotu na 170 °C a pečte další 2–3 hodiny (záleží na výšce masa), až bude měkké.
6
Zatímco se maso peče, dejte zelí, řepu a snítky tymiánu do velkého pekáče. Pokapejte olejem, osolte a opepřete, zalijte vývarem a zbývajícím portským vínem. Pečte 40–50 minut (pokud možno v troubě spolu s masem), až zelenina změkne a zezlátne. Maso pokrájejte a podávejte s upečeným zelím a řepou.
1
Maso rozkrájejte na 2 cm vysoký plát – od prostředka ho nakrojte a rozložte jako knihu, a to z obou stran. Nahoře uprostřed by vám měl zbýt pruh kůže. Tu ostrým nožem nakrájejte na 1cm kostičky. Posypte kůži 2 lžícemi soli a nechte aspoň 2–3 hodiny stát při pokojové teplotě.
2
Mezitím rozehřejte lžíci oleje ve velké nepřilnavé pánvi. Přidejte cibuli, česnek, tymián, sůl, pepř a 4–5 minut opékejte doměkka a dozlatova.
3
Do mixéru dejte švestky, mandle, petrželku, strouhanku, vejce, 60 ml portského a opečenou cibulovou směs. Důkladně promixujte.
4
Předehřejte troubu na 220 °C. Setřete sůl z masa a papírovou utěrkou ho osušte. Otočte maso kůží dolů a potřete ho nádivkou. Zarolujte a upevněte párátky. Potřete kůži zbývající lžící oleje a vmasírujte do ní sůl.
5
Maso položte na pečicí mřížku nad plech vyložený pečicím papírem a pečte 25 minut. Stáhněte teplotu na 170 °C a pečte další 2–3 hodiny (záleží na výšce masa), až bude měkké.
6
Zatímco se maso peče, dejte zelí, řepu a snítky tymiánu do velkého pekáče. Pokapejte olejem, osolte a opepřete, zalijte vývarem a zbývajícím portským vínem. Pečte 40–50 minut (pokud možno v troubě spolu s masem), až zelenina změkne a zezlátne. Maso pokrájejte a podávejte s upečeným zelím a řepou.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 13 dní

Od 24.07.2024 do 06.08.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.