Bezlepkové fusilli s tomatovou omáčkou od terezy
Ingredience
50 ml | olivového oleje NP Bio |
sůl | |
500 g | bezlepkových fusilli NP Free from |
1 | lilek |
1 | cibule NP Bio |
2 | stroužky česneku NP Bio |
2 | lžičky sušené bazalky |
500 g | cherry rajčat NP Bio |
10 g | hladké pohankové mouky NP Bio |
pepř |
Postup přípravy
1. V hrnci na těstoviny přiveďte vodu k varu. Vlijte 10 ml oleje, vsypte lžíci soli a fusilli. Promíchejte a vařte dle návodu na obalu.
2. Z očištěného lilku odkrojte 8 tenkých koleček a zbytek nakrájejte na kostičky. Kolečka rozložte na talíř nebo prkénko, osolte a nechte pustit vodu.
3. V pánvi zpěňte na 20 ml oleje najemno pokrájenou očištěnou cibuli s česnekem a sušenou bazalkou. Po 3 minutách přidejte kostičky lilku a opékejte další 2 minuty. Vsypte omytá, rozpůlená rajčata, sůl a pepř. Duste 10 minut.
4. Mezitím osušte papírovým ubrouskem kolečka lilku, zaprašte je moukou a osmažte na zbylém oleji z obou stran dozlatova.
5. Z těstovin odeberte 2 naběračky vody a vmíchejte je do rajčatové omáčky. Nakonec přidejte i scezené těstoviny a podávejte ozdobené lilkem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY