Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bezlepkové fusilli s tomatovou omáčkou od terezy

Bezlepkové fusilli s tomatovou omáčkou od terezy

Ingredience

50 ml olivového oleje NP Bio
sůl
500 g bezlepkových fusilli NP Free from
1 lilek
1 cibule NP Bio
2 stroužky česneku NP Bio
2 lžičky sušené bazalky
500 g cherry rajčat NP Bio
10 g hladké pohankové mouky NP Bio
pepř

Postup přípravy

1. V hrnci na těstoviny přiveďte vodu k varu. Vlijte 10 ml oleje, vsypte lžíci soli a fusilli. Promíchejte a vařte dle návodu na obalu.

2. Z očištěného lilku odkrojte 8 tenkých koleček a zbytek nakrájejte na kostičky. Kolečka rozložte na talíř nebo prkénko, osolte a nechte pustit vodu.

3. V pánvi zpěňte na 20 ml oleje najemno pokrájenou očištěnou cibuli s česnekem a sušenou bazalkou. Po 3 minutách přidejte kostičky lilku a opékejte další 2 minuty. Vsypte omytá, rozpůlená rajčata, sůl a pepř. Duste 10 minut.

4. Mezitím osušte papírovým ubrouskem kolečka lilku, zaprašte je moukou a osmažte na zbylém oleji z obou stran dozlatova.

5. Z těstovin odeberte 2 naběračky vody a vmíchejte je do rajčatové omáčky. Nakonec přidejte i scezené těstoviny a podávejte ozdobené lilkem.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty