
Bezlepkové fusilli s tomatovou omáčkou od terezy
Postup přípravy
1. V hrnci na těstoviny přiveďte vodu k varu. Vlijte 10 ml oleje, vsypte lžíci soli a fusilli. Promíchejte a vařte dle návodu na obalu.
2. Z očištěného lilku odkrojte 8 tenkých koleček a zbytek nakrájejte na kostičky. Kolečka rozložte na talíř nebo prkénko, osolte a nechte pustit vodu.
3. V pánvi zpěňte na 20 ml oleje najemno pokrájenou očištěnou cibuli s česnekem a sušenou bazalkou. Po 3 minutách přidejte kostičky lilku a opékejte další 2 minuty. Vsypte omytá, rozpůlená rajčata, sůl a pepř. Duste 10 minut.
4. Mezitím osušte papírovým ubrouskem kolečka lilku, zaprašte je moukou a osmažte na zbylém oleji z obou stran dozlatova.
5. Z těstovin odeberte 2 naběračky vody a vmíchejte je do rajčatové omáčky. Nakonec přidejte i scezené těstoviny a podávejte ozdobené lilkem.