
Bazalkový olej s chilli
Naložením bylinek do oleje skvěle uchováte jejich chuť i vůni. Olej využijete především ve studené kuchyni k dochucení salátů nebo ke zvýraznění dušené, pečené či grilované zeleniny. Využít ho můžete i do marinády na maso. Bylinkový olej lze připravit z jakékoliv bylinky, kterou máte po ruce. Použijte kvalitní, chuťově neutrální olej, ideální je slunečnicový nebo řepkový. Bylinkový olej dobře uzavřete v lahvi a uchovejtev lednici, kde vydrží až dva měsíce.
Postup přípravy
1. Polovinu oleje nalijte do hrnce. Přidejte bylinky a na středním plameni pomalu zahřívejte. Občas promíchejte. Jakmile se olej začne zahřívat, teplotu stáhněte a 5 minut prohřívejte. Pak přidejte druhou polovinu oleje a nechte zchladnout.
2. Vychladlý olej přeceďte do čisté lahve. Přidejte čerstvé bylinky a další přísady podle vámi zvoleného druhu oleje. Lahev uzavřete a skladujte v lednici.
Pomohl vám recept?
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod