Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bazalkový olej s chilli

Bazalkový olej s chilli

Naložením bylinek do oleje skvěle uchováte jejich chuť i vůni. Olej využijete především ve studené kuchyni k dochucení salátů nebo ke zvýraznění dušené, pečené či grilované zeleniny. Využít ho můžete i do marinády na maso. Bylinkový olej lze připravit z jakékoliv bylinky, kterou máte po ruce. Použijte kvalitní, chuťově neutrální olej, ideální je slunečnicový nebo řepkový. Bylinkový olej dobře uzavřete v lahvi a uchovejtev lednici, kde vydrží až dva měsíce.
Velmi snadné Počet porcí: 1 lahev, 250 ml Magazín 3/2019
Velmi snadné Počet porcí: 1 lahev, 250 ml Magazín 3/2019

Ingredience

250 ml olivového oleje
2 hrsti čerstvé bazalky + na ozdobení 1 chilli paprička

Postup přípravy

1. Polovinu oleje nalijte do hrnce. Přidejte bylinky a na středním plameni pomalu zahřívejte. Občas promíchejte. Jakmile se olej začne zahřívat, teplotu stáhněte a 5 minut prohřívejte. Pak přidejte druhou polovinu oleje a nechte zchladnout.
2. Vychladlý olej přeceďte do čisté lahve. Přidejte čerstvé bylinky a další přísady podle vámi zvoleného druhu oleje. Lahev uzavřete a skladujte v lednici.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty