Ceviche z lososa s mandarinkami a bylinkovým olejem

Velmi snadné
16-30 minut
3/5
Bezlepkové
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Olej olivový 100 ml
- Bazalka čerstvá 1 hrs.
- Koriandr čerstvý 2 hrs.
- Sůl
- Losos kisuč filet 300 g
- Cibule šalotka 1 ks
- Limetka 2 ks
- Mandarinka 4 ks
- Pepř
- Ředkev bílá 150 g
- Citron BIO 1 ks
- Cibulka jarní 1 ks
- Olej olivový 100 ml
- Bazalka čerstvá 1 hrs.
- Koriandr čerstvý 2 hrs.
- Sůl
- Losos kisuč filet 300 g
- Cibule šalotka 1 ks
- Limetka 2 ks
- Mandarinka 4 ks
- Pepř
- Ředkev bílá 150 g
- Citron BIO 1 ks
- Cibulka jarní 1 ks
Příprava
- 1Zahřejte v rendlíku 100 ml olivového oleje maximálně na 60 °C, přidejte hrst omyté čerstvé bazalky, hrst omytého čerstvého koriandru a špetku soli. Olej rozmixujte dohladka tyčovým mixérem a přeceďte přes jemné sítko, aby byl olej hladký a intenzivně zelený.
- 2Lososa zbavte ostrým nožem kůže a případné kosti odstraňte pinzetou. Filet nakrájejte na velmi tenké plátky, oloupanou šalotku na tenká kolečka. Vše vložte do misky, přidejte šťávu ze 2 limet a 2 mandarinek, osolte, opepřete a nechte marinovat přibližně 15 minut, dokud losos nezačne bělat.
- 3Oloupejte 150 g bílé ředkve a nakrájejte je na velmi tenké plátky, ideálně pomocí mandolíny nebo použijte škrabku. Zbylé 2 mandarinky nakrájejte také na velmi tenké plátky bez bílých blanek. Z omytého bio citronu nastrouhejte kůru najemno.
- 4Na mělký talíř naaranžujte marinovaného lososa, šalotku, plátky bílé ředkve a plátky mandarinek. Posypte jemně nakrájenými vlásky ze zelené části jarní cibulky, zakapejte připraveným bylinkovým olejem, ozdobte citronovou kůrou a čerstvým koriandrem. Toto citrusové ceviche je dokonalou harmonií chutí.
- 1Zahřejte v rendlíku 100 ml olivového oleje maximálně na 60 °C, přidejte hrst omyté čerstvé bazalky, hrst omytého čerstvého koriandru a špetku soli. Olej rozmixujte dohladka tyčovým mixérem a přeceďte přes jemné sítko, aby byl olej hladký a intenzivně zelený.
- 2Lososa zbavte ostrým nožem kůže a případné kosti odstraňte pinzetou. Filet nakrájejte na velmi tenké plátky, oloupanou šalotku na tenká kolečka. Vše vložte do misky, přidejte šťávu ze 2 limet a 2 mandarinek, osolte, opepřete a nechte marinovat přibližně 15 minut, dokud losos nezačne bělat.
- 3Oloupejte 150 g bílé ředkve a nakrájejte je na velmi tenké plátky, ideálně pomocí mandolíny nebo použijte škrabku. Zbylé 2 mandarinky nakrájejte také na velmi tenké plátky bez bílých blanek. Z omytého bio citronu nastrouhejte kůru najemno.
- 4Na mělký talíř naaranžujte marinovaného lososa, šalotku, plátky bílé ředkve a plátky mandarinek. Posypte jemně nakrájenými vlásky ze zelené části jarní cibulky, zakapejte připraveným bylinkovým olejem, ozdobte citronovou kůrou a čerstvým koriandrem. Toto citrusové ceviche je dokonalou harmonií chutí.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.











