Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyCeviche z lososa s mandarinkami a bylinkovým olejem
Albert logoAlbert logo
  • Ceviche z lososa s mandarinkami a bylinkovým olejem

Ceviche z lososa s mandarinkami a bylinkovým olejem

Ceviche z lososa s mandarinkami a bylinkovým olejem
Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Bezlepkové
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Olej olivový 100 ml
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Koriandr čerstvý 2 hrs.
  • Sůl
  • Losos kisuč filet 300 g
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Limetka 2 ks
  • Mandarinka 4 ks
  • Pepř
  • Ředkev bílá 150 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Olej olivový 100 ml
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Koriandr čerstvý 2 hrs.
  • Sůl
  • Losos kisuč filet 300 g
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Limetka 2 ks
  • Mandarinka 4 ks
  • Pepř
  • Ředkev bílá 150 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Cibulka jarní 1 ks

Příprava

1
Zahřejte v rendlíku 100 ml olivového oleje maximálně na 60 °C, přidejte hrst omyté čerstvé bazalky, hrst omytého čerstvého koriandru a špetku soli. Olej rozmixujte dohladka tyčovým mixérem a přeceďte přes jemné sítko, aby byl olej hladký a intenzivně zelený.
2
Lososa zbavte ostrým nožem kůže a případné kosti odstraňte pinzetou. Filet nakrájejte na velmi tenké plátky, oloupanou šalotku na tenká kolečka. Vše vložte do misky, přidejte šťávu ze 2 limet a 2 mandarinek, osolte, opepřete a nechte marinovat přibližně 15 minut, dokud losos nezačne bělat.
3
Oloupejte 150 g bílé ředkve a nakrájejte je na velmi tenké plátky, ideálně pomocí mandolíny nebo použijte škrabku. Zbylé 2 mandarinky nakrájejte také na velmi tenké plátky bez bílých blanek. Z omytého bio citronu nastrouhejte kůru najemno.
4
Na mělký talíř naaranžujte marinovaného lososa, šalotku, plátky bílé ředkve a plátky mandarinek. Posypte jemně nakrájenými vlásky ze zelené části jarní cibulky, zakapejte připraveným bylinkovým olejem, ozdobte citronovou kůrou a čerstvým koriandrem. Toto citrusové ceviche je dokonalou harmonií chutí.
1
Zahřejte v rendlíku 100 ml olivového oleje maximálně na 60 °C, přidejte hrst omyté čerstvé bazalky, hrst omytého čerstvého koriandru a špetku soli. Olej rozmixujte dohladka tyčovým mixérem a přeceďte přes jemné sítko, aby byl olej hladký a intenzivně zelený.
2
Lososa zbavte ostrým nožem kůže a případné kosti odstraňte pinzetou. Filet nakrájejte na velmi tenké plátky, oloupanou šalotku na tenká kolečka. Vše vložte do misky, přidejte šťávu ze 2 limet a 2 mandarinek, osolte, opepřete a nechte marinovat přibližně 15 minut, dokud losos nezačne bělat.
3
Oloupejte 150 g bílé ředkve a nakrájejte je na velmi tenké plátky, ideálně pomocí mandolíny nebo použijte škrabku. Zbylé 2 mandarinky nakrájejte také na velmi tenké plátky bez bílých blanek. Z omytého bio citronu nastrouhejte kůru najemno.
4
Na mělký talíř naaranžujte marinovaného lososa, šalotku, plátky bílé ředkve a plátky mandarinek. Posypte jemně nakrájenými vlásky ze zelené části jarní cibulky, zakapejte připraveným bylinkovým olejem, ozdobte citronovou kůrou a čerstvým koriandrem. Toto citrusové ceviche je dokonalou harmonií chutí.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 12.02.2025 do 18.02.2025

Platný ještě 4 dny

Od 12.02.2025 do 18.02.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.