1
Zahřejte v rendlíku 100 ml olivového oleje maximálně na 60 °C, přidejte hrst omyté čerstvé bazalky, hrst omytého čerstvého koriandru a špetku soli. Olej rozmixujte dohladka tyčovým mixérem a přeceďte přes jemné sítko, aby byl olej hladký a intenzivně zelený.
2
Lososa zbavte ostrým nožem kůže a případné kosti odstraňte pinzetou. Filet nakrájejte na velmi tenké plátky, oloupanou šalotku na tenká kolečka. Vše vložte do misky, přidejte šťávu ze 2 limet a 2 mandarinek, osolte, opepřete a nechte marinovat přibližně 15 minut, dokud losos nezačne bělat.
3
Oloupejte 150 g bílé ředkve a nakrájejte je na velmi tenké plátky, ideálně pomocí mandolíny nebo použijte škrabku. Zbylé 2 mandarinky nakrájejte také na velmi tenké plátky bez bílých blanek. Z omytého bio citronu nastrouhejte kůru najemno.
4
Na mělký talíř naaranžujte marinovaného lososa, šalotku, plátky bílé ředkve a plátky mandarinek. Posypte jemně nakrájenými vlásky ze zelené části jarní cibulky, zakapejte připraveným bylinkovým olejem, ozdobte citronovou kůrou a čerstvým koriandrem. Toto citrusové ceviche je dokonalou harmonií chutí.
1
Zahřejte v rendlíku 100 ml olivového oleje maximálně na 60 °C, přidejte hrst omyté čerstvé bazalky, hrst omytého čerstvého koriandru a špetku soli. Olej rozmixujte dohladka tyčovým mixérem a přeceďte přes jemné sítko, aby byl olej hladký a intenzivně zelený.
2
Lososa zbavte ostrým nožem kůže a případné kosti odstraňte pinzetou. Filet nakrájejte na velmi tenké plátky, oloupanou šalotku na tenká kolečka. Vše vložte do misky, přidejte šťávu ze 2 limet a 2 mandarinek, osolte, opepřete a nechte marinovat přibližně 15 minut, dokud losos nezačne bělat.
3
Oloupejte 150 g bílé ředkve a nakrájejte je na velmi tenké plátky, ideálně pomocí mandolíny nebo použijte škrabku. Zbylé 2 mandarinky nakrájejte také na velmi tenké plátky bez bílých blanek. Z omytého bio citronu nastrouhejte kůru najemno.
4
Na mělký talíř naaranžujte marinovaného lososa, šalotku, plátky bílé ředkve a plátky mandarinek. Posypte jemně nakrájenými vlásky ze zelené části jarní cibulky, zakapejte připraveným bylinkovým olejem, ozdobte citronovou kůrou a čerstvým koriandrem. Toto citrusové ceviche je dokonalou harmonií chutí.