×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Bazalkovošpenátové noky

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Bazalkovošpenátové noky

Co budete potřebovat

300 g čerstvého špenátu
svazek čerstvé bazalky
1 stroužek česneku
140 g polotučného tvarohu
85–100 g hladké mouky
2 vejce
100 g parmazánu
mletý muškátový oříšek
sůl
pepř
olivový olej
rukola

Jak na to?

Špenát dejte do větší mísy a přelijte ho vroucí vodou. Nechte 2 minuty stát, pak jej sceďte a důkladně vyždímejte. Nechte zchladnout a znovu vyždímejte a najemno nasekejte. Pak špenát smíchejte s bazalkou, česnekem a vykapaným tvarohem, moukou, vejci a parmazánem. Přidejte špetku muškátového oříšku a podle chuti sůl a pepř. Směs dobře promíchejte a pak z ní vytvořte noky velikosti vlašského ořechu a na 30 minut dejte do lednice. Vodu přiveďte k varu a nasypte do ní knedlíčky. Až vyplavou k povrchu, vařte je ještě minutu. Podávejte je pokapané olejem, ozdobené rukolou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bazalkovošpenátové noky

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 2/2013
Průměrné hodnocení 4 (19)

Co budete potřebovat

300 g čerstvého špenátu
svazek čerstvé bazalky
1 stroužek česneku
140 g polotučného tvarohu
85–100 g hladké mouky
2 vejce
100 g parmazánu
mletý muškátový oříšek
sůl
pepř
olivový olej
rukola

Jak na to?

Špenát dejte do větší mísy a přelijte ho vroucí vodou. Nechte 2 minuty stát, pak jej sceďte a důkladně vyždímejte. Nechte zchladnout a znovu vyždímejte a najemno nasekejte. Pak špenát smíchejte s bazalkou, česnekem a vykapaným tvarohem, moukou, vejci a parmazánem. Přidejte špetku muškátového oříšku a podle chuti sůl a pepř. Směs dobře promíchejte a pak z ní vytvořte noky velikosti vlašského ořechu a na 30 minut dejte do lednice. Vodu přiveďte k varu a nasypte do ní knedlíčky. Až vyplavou k povrchu, vařte je ještě minutu. Podávejte je pokapané olejem, ozdobené rukolou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty