×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Bazalkovošpenátové noky

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Bazalkovošpenátové noky

Co budete potřebovat

300 g čerstvého špenátu
svazek čerstvé bazalky
1 stroužek česneku
140 g polotučného tvarohu
85–100 g hladké mouky
2 vejce
100 g parmazánu
mletý muškátový oříšek
sůl
pepř
olivový olej
rukola

Jak na to?

Špenát dejte do větší mísy a přelijte ho vroucí vodou. Nechte 2 minuty stát, pak jej sceďte a důkladně vyždímejte. Nechte zchladnout a znovu vyždímejte a najemno nasekejte. Pak špenát smíchejte s bazalkou, česnekem a vykapaným tvarohem, moukou, vejci a parmazánem. Přidejte špetku muškátového oříšku a podle chuti sůl a pepř. Směs dobře promíchejte a pak z ní vytvořte noky velikosti vlašského ořechu a na 30 minut dejte do lednice. Vodu přiveďte k varu a nasypte do ní knedlíčky. Až vyplavou k povrchu, vařte je ještě minutu. Podávejte je pokapané olejem, ozdobené rukolou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bazalkovošpenátové noky

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 2/2013
Průměrné hodnocení 4 (15)

Co budete potřebovat

300 g čerstvého špenátu
svazek čerstvé bazalky
1 stroužek česneku
140 g polotučného tvarohu
85–100 g hladké mouky
2 vejce
100 g parmazánu
mletý muškátový oříšek
sůl
pepř
olivový olej
rukola

Jak na to?

Špenát dejte do větší mísy a přelijte ho vroucí vodou. Nechte 2 minuty stát, pak jej sceďte a důkladně vyždímejte. Nechte zchladnout a znovu vyždímejte a najemno nasekejte. Pak špenát smíchejte s bazalkou, česnekem a vykapaným tvarohem, moukou, vejci a parmazánem. Přidejte špetku muškátového oříšku a podle chuti sůl a pepř. Směs dobře promíchejte a pak z ní vytvořte noky velikosti vlašského ořechu a na 30 minut dejte do lednice. Vodu přiveďte k varu a nasypte do ní knedlíčky. Až vyplavou k povrchu, vařte je ještě minutu. Podávejte je pokapané olejem, ozdobené rukolou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Inspirujte se podobnými recepty