Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

500 g jahod
100–150 g krupicového cukru
1 vanilkový lusk
2 lžíce rumu
500 g tvarohu
2 sáčky vanilkového cukru
2 lžíce mléka
slunečnicový olej
Na vdolečky:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
4 lžíce krupicového cukru
3/4 kostky droždí
1 hrnek mléka
7 lžic oleje
sůl
2 žloutky
2 lžíce rumu
1 vanilkový cukr

Postup přípravy

1. Obě mouky nasypte do mísy, uprostřed udělejte důlek, do něj dejte lžíci cukru, na něj rozdrobte droždí a zalijte polovinou vlažného mléka. Přikryjte utěrkou a nechte 5–10 minut vzejít kvásek. Pak do mísy přidejte zbylé ingredience a vypracujte vláčné těsto. Rozválejte ho na placku silnou asi 1 cm a pomocí skleničky vykrajujte kolečka. Naskládejte je na pomoučenou plochu, přikryjte utěrkou a nechte 30 minut nakynout.
2. Mezitím dejte přepůlené jahody do pánve, zasypte je cukrem, přidejte rozpůlený vanilkový lusk a rum a na mírném plameni vše svařte do husté omáčky s kusy jahod. Tvaroh našlehejte s vanilkovým cukrem, a pokud je potřeba, nařeďte mlékem.
3. Do vykynutých vdolečků udělejte koncem rukojeti vařečky důlek a pak je opatrně vkládejte do rozpáleného oleje – důlkem dolů – a pomalu smažte. Až zčervená spodní strana, otočte a dosmažte dočervena i z druhé strany. Usmažené vdolečky vyjměte z oleje a pokládejte na kuchyňský papír, aby se odsál přebytečný tuk.
4. Vdolečky ozdobte našlehaným tvarohem a svařenými jahodami

Pomohl vám recept?
48hodnocení4

Další videorecepty