×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bavorské vdolečky s tvarohem a jahodami

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Jahodové Tiramisu
Jahodové Tiramisu
Jahodové Tiramisu
Jahodové Tiramisu

Bavorské vdolečky s tvarohem a jahodami

Co budete potřebovat

500 g jahod
100–150 g krupicového cukru
1 vanilkový lusk
2 lžíce rumu
500 g tvarohu
2 sáčky vanilkového cukru
2 lžíce mléka
slunečnicový olej
Na vdolečky:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
4 lžíce krupicového cukru
3/4 kostky droždí
1 hrnek mléka
7 lžic oleje
sůl
2 žloutky
2 lžíce rumu
1 vanilkový cukr

Jak na to?

1. Obě mouky nasypte do mísy, uprostřed udělejte důlek, do něj dejte lžíci cukru, na něj rozdrobte droždí a zalijte polovinou vlažného mléka. Přikryjte utěrkou a nechte 5–10 minut vzejít kvásek. Pak do mísy přidejte zbylé ingredience a vypracujte vláčné těsto. Rozválejte ho na placku silnou asi 1 cm a pomocí skleničky vykrajujte kolečka. Naskládejte je na pomoučenou plochu, přikryjte utěrkou a nechte 30 minut nakynout.
2. Mezitím dejte přepůlené jahody do pánve, zasypte je cukrem, přidejte rozpůlený vanilkový lusk a rum a na mírném plameni vše svařte do husté omáčky s kusy jahod. Tvaroh našlehejte s vanilkovým cukrem, a pokud je potřeba, nařeďte mlékem.
3. Do vykynutých vdolečků udělejte koncem rukojeti vařečky důlek a pak je opatrně vkládejte do rozpáleného oleje – důlkem dolů – a pomalu smažte. Až zčervená spodní strana, otočte a dosmažte dočervena i z druhé strany. Usmažené vdolečky vyjměte z oleje a pokládejte na kuchyňský papír, aby se odsál přebytečný tuk.
4. Vdolečky ozdobte našlehaným tvarohem a svařenými jahodami





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bavorské vdolečky s tvarohem a jahodami

Dezert Náročné Česká Sladká jídla Jahodník měsíční Magazín 6/2012
Průměrné hodnocení 5 (12)

Co budete potřebovat

500 g jahod
100–150 g krupicového cukru
1 vanilkový lusk
2 lžíce rumu
500 g tvarohu
2 sáčky vanilkového cukru
2 lžíce mléka
slunečnicový olej
Na vdolečky:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
4 lžíce krupicového cukru
3/4 kostky droždí
1 hrnek mléka
7 lžic oleje
sůl
2 žloutky
2 lžíce rumu
1 vanilkový cukr

Jak na to?

1. Obě mouky nasypte do mísy, uprostřed udělejte důlek, do něj dejte lžíci cukru, na něj rozdrobte droždí a zalijte polovinou vlažného mléka. Přikryjte utěrkou a nechte 5–10 minut vzejít kvásek. Pak do mísy přidejte zbylé ingredience a vypracujte vláčné těsto. Rozválejte ho na placku silnou asi 1 cm a pomocí skleničky vykrajujte kolečka. Naskládejte je na pomoučenou plochu, přikryjte utěrkou a nechte 30 minut nakynout.
2. Mezitím dejte přepůlené jahody do pánve, zasypte je cukrem, přidejte rozpůlený vanilkový lusk a rum a na mírném plameni vše svařte do husté omáčky s kusy jahod. Tvaroh našlehejte s vanilkovým cukrem, a pokud je potřeba, nařeďte mlékem.
3. Do vykynutých vdolečků udělejte koncem rukojeti vařečky důlek a pak je opatrně vkládejte do rozpáleného oleje – důlkem dolů – a pomalu smažte. Až zčervená spodní strana, otočte a dosmažte dočervena i z druhé strany. Usmažené vdolečky vyjměte z oleje a pokládejte na kuchyňský papír, aby se odsál přebytečný tuk.
4. Vdolečky ozdobte našlehaným tvarohem a svařenými jahodami

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Jahodové Tiramisu
Jahodové Tiramisu
Jahodové Tiramisu
Jahodové Tiramisu

Inspirujte se podobnými recepty