Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBavorské vdolečky s tvarohem a jahodami
Albert logoAlbert logo
  • Bavorské vdolečky s tvarohem a jahodami
Bavorské vdolečky s tvarohem a jahodami

Bavorské vdolečky s tvarohem a jahodami

Náročné
Více než 60 minut
4/5
Světová kuchyně
Masopust
Hlavní chod

Ingredience8 porcí

8 porcí
  • Jahody 500 g
  • Cukr krupicový 150 g
  • Vanilkový lusk 1 ks
  • Rum 4 plž
  • Tvaroh polotučný 500 g
  • Cukr vanilkový 3 ks
  • Mouka polohrubá 2 g
  • Mouka hladká 1 hrn.
  • Droždí čerstvé 3/4 ks
  • Mléko 1 hrn.
  • Olej slunečnicový 7 plž
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Sůl
  • Jahody 500 g
  • Cukr krupicový 150 g
  • Vanilkový lusk 1 ks
  • Rum 4 plž
  • Tvaroh polotučný 500 g
  • Cukr vanilkový 3 ks
  • Mouka polohrubá 2 g
  • Mouka hladká 1 hrn.
  • Droždí čerstvé 3/4 ks
  • Mléko 1 hrn.
  • Olej slunečnicový 7 plž
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Sůl

Příprava

1
Obě mouky nasypte do mísy, uprostřed udělejte důlek, do něj dejte lžíci cukru, na něj rozdrobte droždí a zalijte polovinou vlažného mléka. Přikryjte utěrkou a nechte 5–10 minut vzejít kvásek.
2
Pak do mísy přidejte 3 lžíce krupicového cukru, zbytek mléka, olej, 2 žloutky, 2 lžíce rumu a jeden vanilkový cukr. Vypracujte vláčné těsto.
3
Rozválejte ho na placku silnou asi 1 cm a pomocí skleničky vykrajujte kolečka. Naskládejte je na pomoučenou plochu, přikryjte utěrkou a nechte 30 minut nakynout.
4
Mezitím dejte přepůlené jahody do pánve, zasypte je zhruba 100 g cukru, přidejte rozpůlený vanilkový lusk a 2 lžíce rumu a na mírném plameni vše svařte do husté omáčky s kusy jahod.
5
Tvaroh našlehejte se dvěma sáčky vanilkového cukru, a pokud je potřeba, nařeďte trochou mléka.
6
Do vykynutých vdolečků udělejte koncem rukojeti vařečky důlek a pak je opatrně vkládejte do rozpáleného oleje – důlkem dolů – a pomalu smažte. Až zčervená spodní strana, otočte a dosmažte dočervena i z druhé strany.
7
Usmažené vdolečky vyjměte z oleje a pokládejte na kuchyňský papír, aby se odsál přebytečný tuk.
8
Vdolečky ozdobte našlehaným tvarohem a svařenými jahodami.
1
Obě mouky nasypte do mísy, uprostřed udělejte důlek, do něj dejte lžíci cukru, na něj rozdrobte droždí a zalijte polovinou vlažného mléka. Přikryjte utěrkou a nechte 5–10 minut vzejít kvásek.
2
Pak do mísy přidejte 3 lžíce krupicového cukru, zbytek mléka, olej, 2 žloutky, 2 lžíce rumu a jeden vanilkový cukr. Vypracujte vláčné těsto.
3
Rozválejte ho na placku silnou asi 1 cm a pomocí skleničky vykrajujte kolečka. Naskládejte je na pomoučenou plochu, přikryjte utěrkou a nechte 30 minut nakynout.
4
Mezitím dejte přepůlené jahody do pánve, zasypte je zhruba 100 g cukru, přidejte rozpůlený vanilkový lusk a 2 lžíce rumu a na mírném plameni vše svařte do husté omáčky s kusy jahod.
5
Tvaroh našlehejte se dvěma sáčky vanilkového cukru, a pokud je potřeba, nařeďte trochou mléka.
6
Do vykynutých vdolečků udělejte koncem rukojeti vařečky důlek a pak je opatrně vkládejte do rozpáleného oleje – důlkem dolů – a pomalu smažte. Až zčervená spodní strana, otočte a dosmažte dočervena i z druhé strany.
7
Usmažené vdolečky vyjměte z oleje a pokládejte na kuchyňský papír, aby se odsál přebytečný tuk.
8
Vdolečky ozdobte našlehaným tvarohem a svařenými jahodami.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 6 dní

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 6 dní

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 6 dní

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.