Bavorské vdolečky s tvarohem a jahodami
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Obě mouky nasypte do mísy, uprostřed udělejte důlek, do něj dejte lžíci cukru, na něj rozdrobte droždí a zalijte polovinou vlažného mléka. Přikryjte utěrkou a nechte 5–10 minut vzejít kvásek. Pak do mísy přidejte zbylé ingredience a vypracujte vláčné těsto. Rozválejte ho na placku silnou asi 1 cm a pomocí skleničky vykrajujte kolečka. Naskládejte je na pomoučenou plochu, přikryjte utěrkou a nechte 30 minut nakynout.
2. Mezitím dejte přepůlené jahody do pánve, zasypte je cukrem, přidejte rozpůlený vanilkový lusk a rum a na mírném plameni vše svařte do husté omáčky s kusy jahod. Tvaroh našlehejte s vanilkovým cukrem, a pokud je potřeba, nařeďte mlékem.
3. Do vykynutých vdolečků udělejte koncem rukojeti vařečky důlek a pak je opatrně vkládejte do rozpáleného oleje – důlkem dolů – a pomalu smažte. Až zčervená spodní strana, otočte a dosmažte dočervena i z druhé strany. Usmažené vdolečky vyjměte z oleje a pokládejte na kuchyňský papír, aby se odsál přebytečný tuk.
4. Vdolečky ozdobte našlehaným tvarohem a svařenými jahodami
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Bavorské vdolečky s tvarohem a jahodami
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Obě mouky nasypte do mísy, uprostřed udělejte důlek, do něj dejte lžíci cukru, na něj rozdrobte droždí a zalijte polovinou vlažného mléka. Přikryjte utěrkou a nechte 5–10 minut vzejít kvásek. Pak do mísy přidejte zbylé ingredience a vypracujte vláčné těsto. Rozválejte ho na placku silnou asi 1 cm a pomocí skleničky vykrajujte kolečka. Naskládejte je na pomoučenou plochu, přikryjte utěrkou a nechte 30 minut nakynout.
2. Mezitím dejte přepůlené jahody do pánve, zasypte je cukrem, přidejte rozpůlený vanilkový lusk a rum a na mírném plameni vše svařte do husté omáčky s kusy jahod. Tvaroh našlehejte s vanilkovým cukrem, a pokud je potřeba, nařeďte mlékem.
3. Do vykynutých vdolečků udělejte koncem rukojeti vařečky důlek a pak je opatrně vkládejte do rozpáleného oleje – důlkem dolů – a pomalu smažte. Až zčervená spodní strana, otočte a dosmažte dočervena i z druhé strany. Usmažené vdolečky vyjměte z oleje a pokládejte na kuchyňský papír, aby se odsál přebytečný tuk.
4. Vdolečky ozdobte našlehaným tvarohem a svařenými jahodami
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio