
Letní nadýchaný piškotový dezert s jahodami

Velmi snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Pro děti
Léto
Dezert
Ingredience
Složení 8 porcí
- Jahody 600 g
- Cukr moučkový 3 plž
- Citron 1 ks
- Voda 100 ml
- Vejce 4 ks
- Cukr krupicový 100 g
- Smetana ke šlehání 30%-33% 550 g
- Krémový čerstvý sýr 250 g
- Vanilkový lusk 1 ks
- Piškoty cukrářské 400 g
- Máta 1 hrs.
- Jahody lyofilizované 4 plž
- Jahody 600 g
- Cukr moučkový 3 plž
- Citron 1 ks
- Voda 100 ml
- Vejce 4 ks
- Cukr krupicový 100 g
- Smetana ke šlehání 30%-33% 550 g
- Krémový čerstvý sýr 250 g
- Vanilkový lusk 1 ks
- Piškoty cukrářské 400 g
- Máta 1 hrs.
- Jahody lyofilizované 4 plž
Příprava
- 1Na jahodovou omáčku vložte do větší mísy 300 g omytých jahod, 3 lžíce moučkového cukru, šťávu z 1 citronu, 100 ml vody a rozmixujte pomocí tyčového mixéru. Zbylých 300 g jahod omyjte a nakrájejte na plátky.
- 2Na rendlík s vodou položte ohnivzdornou nádobu, nejlépe mísu, a vodu přiveďte k varu. Poté dejte do nádoby 4 žloutky, přisypte 100 g cukru krupice a ve vodní lázni šlehejte ručním mixérem, dokud žloutky nevyšleháte do nadýchané světlé pěny, přibližně 10 minut. Teplota žloutků by měla dosáhnout maximálně 60 °C. Poté přidejte 250 g smetany vyšlehané ručním mixérem do tuhých špiček smíchané s 250 smetanového sýra, semínka z vanilkového lusku a už jen pomocí stěrky nebo metličky směs propojte. Poté ještě vyšlehejte dotuha dalších 300 g smetany a postupně ji ručně přidávejte do připraveného krému.
- 3Piškoty po jednom ponořte do jahodové omáčky a poklaďte na dno servírovací mísy, poté přidejte krém a vrch krému poklaďte plátky jahod. Pokračujte ještě jednou vrstvou piškotů, krému a jahod.
- 4Dezert zakončete vrstvou krému a nechte pár hodin, nejlépe do druhého dne, zatuhnout v lednici. Poté ozdobte čerstvými jahodami, mátou a rozmixovanými lyofilizovanými jahodami. Úžasný dezert na zahradní party je hotový.
- 1Na jahodovou omáčku vložte do větší mísy 300 g omytých jahod, 3 lžíce moučkového cukru, šťávu z 1 citronu, 100 ml vody a rozmixujte pomocí tyčového mixéru. Zbylých 300 g jahod omyjte a nakrájejte na plátky.
- 2Na rendlík s vodou položte ohnivzdornou nádobu, nejlépe mísu, a vodu přiveďte k varu. Poté dejte do nádoby 4 žloutky, přisypte 100 g cukru krupice a ve vodní lázni šlehejte ručním mixérem, dokud žloutky nevyšleháte do nadýchané světlé pěny, přibližně 10 minut. Teplota žloutků by měla dosáhnout maximálně 60 °C. Poté přidejte 250 g smetany vyšlehané ručním mixérem do tuhých špiček smíchané s 250 smetanového sýra, semínka z vanilkového lusku a už jen pomocí stěrky nebo metličky směs propojte. Poté ještě vyšlehejte dotuha dalších 300 g smetany a postupně ji ručně přidávejte do připraveného krému.
- 3Piškoty po jednom ponořte do jahodové omáčky a poklaďte na dno servírovací mísy, poté přidejte krém a vrch krému poklaďte plátky jahod. Pokračujte ještě jednou vrstvou piškotů, krému a jahod.
- 4Dezert zakončete vrstvou krému a nechte pár hodin, nejlépe do druhého dne, zatuhnout v lednici. Poté ozdobte čerstvými jahodami, mátou a rozmixovanými lyofilizovanými jahodami. Úžasný dezert na zahradní party je hotový.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
TIP Letní dezert můžete také dozdobit jedlými kvítky ze zahrádky nebo louky.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.