×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Batát na grilu se špenátem a odlehčenou tatarkou

Další recepty a články

Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke...
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá...
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke...
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování

Batát na grilu se špenátem a odlehčenou tatarkou

Co budete potřebovat

4 středně velké batáty
1 lžíce oleje
1 lžička soli
80 g zakysané smetany
2 lžíce majonézy
4 nakládané okurky
1/4 menší červené cibule
1 lžička citronové šťávy
sůl, pepř
hrst čerstvého špenátu
2 lžíce strouhané goudy

Jak na to?

Batáty omyjte, osušte a několikrát propíchněte vidličkou. Potřete olejem, posolte a zabalte do dvou vrstev alobalu. Grilujte 20 minut po jedné straně. Pak otočte a pečte další zhruba čtvrthodinu. Na odlehčenou domácí tatarku smíchejte zakysanou smetanu s majonézou, přidejte na co nejjemnější kostičky nakrájené kyselé okurky a červenou cibuli. Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Do rozkrojeného batátu vložte špenát, posypejte sýrem a bohatě zalijte tatarkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Batát na grilu se špenátem a odlehčenou tatarkou

Příloha Velmi snadné Grilování Bezlepkové Vegetariánské Magazín 7-8/2018 (Letní speciál) Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (1)
Naplňte grilované batáty čerstvým špenátem a odlehčenou verzí tatarky.

Co budete potřebovat

4 středně velké batáty
1 lžíce oleje
1 lžička soli
80 g zakysané smetany
2 lžíce majonézy
4 nakládané okurky
1/4 menší červené cibule
1 lžička citronové šťávy
sůl, pepř
hrst čerstvého špenátu
2 lžíce strouhané goudy

Jak na to?

Batáty omyjte, osušte a několikrát propíchněte vidličkou. Potřete olejem, posolte a zabalte do dvou vrstev alobalu. Grilujte 20 minut po jedné straně. Pak otočte a pečte další zhruba čtvrthodinu. Na odlehčenou domácí tatarku smíchejte zakysanou smetanu s majonézou, přidejte na co nejjemnější kostičky nakrájené kyselé okurky a červenou cibuli. Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Do rozkrojeného batátu vložte špenát, posypejte sýrem a bohatě zalijte tatarkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování

Inspirujte se podobnými recepty