×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Batát na grilu se špenátem a odlehčenou tatarkou

Další recepty a články

Hrnkové knedlíky s houskami
Hrnkové knedlíky...
Hrnkové knedlíky s houskami
Hrnkové knedlíky s houskami
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Smažená rýže s krevetami
Smažená rýže...
Smažená rýže s krevetami
Smažená rýže s krevetami
Bylinkové knedlíčky
Bylinkové knedlíčky
Bylinkové knedlíčky
Bylinkové knedlíčky

Batát na grilu se špenátem a odlehčenou tatarkou

Co budete potřebovat

4 středně velké batáty
1 lžíce oleje
1 lžička soli
80 g zakysané smetany
2 lžíce majonézy
4 nakládané okurky
1/4 menší červené cibule
1 lžička citronové šťávy
sůl, pepř
hrst čerstvého špenátu
2 lžíce strouhané goudy

Jak na to?

Batáty omyjte, osušte a několikrát propíchněte vidličkou. Potřete olejem, posolte a zabalte do dvou vrstev alobalu. Grilujte 20 minut po jedné straně. Pak otočte a pečte další zhruba čtvrthodinu. Na odlehčenou domácí tatarku smíchejte zakysanou smetanu s majonézou, přidejte na co nejjemnější kostičky nakrájené kyselé okurky a červenou cibuli. Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Do rozkrojeného batátu vložte špenát, posypejte sýrem a bohatě zalijte tatarkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Batát na grilu se špenátem a odlehčenou tatarkou

Příloha Velmi snadné Grilování Bezlepkové Vegetariánské Magazín 7-8/2018 (Letní speciál) Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (1)
Naplňte grilované batáty čerstvým špenátem a odlehčenou verzí tatarky.

Co budete potřebovat

4 středně velké batáty
1 lžíce oleje
1 lžička soli
80 g zakysané smetany
2 lžíce majonézy
4 nakládané okurky
1/4 menší červené cibule
1 lžička citronové šťávy
sůl, pepř
hrst čerstvého špenátu
2 lžíce strouhané goudy

Jak na to?

Batáty omyjte, osušte a několikrát propíchněte vidličkou. Potřete olejem, posolte a zabalte do dvou vrstev alobalu. Grilujte 20 minut po jedné straně. Pak otočte a pečte další zhruba čtvrthodinu. Na odlehčenou domácí tatarku smíchejte zakysanou smetanu s majonézou, přidejte na co nejjemnější kostičky nakrájené kyselé okurky a červenou cibuli. Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Do rozkrojeného batátu vložte špenát, posypejte sýrem a bohatě zalijte tatarkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Hrnkové knedlíky s houskami
Hrnkové knedlíky s houskami
Hrnkové knedlíky s houskami
Hrnkové knedlíky s houskami
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Smažená rýže s krevetami
Smažená rýže s krevetami
Smažená rýže s krevetami
Smažená rýže s krevetami
Bylinkové knedlíčky
Bylinkové knedlíčky
Bylinkové knedlíčky
Bylinkové knedlíčky

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat