Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Ingredience

125 g másla
210 g třtinového cukru
1 vejce
125 g zakysané smetany
210 g špaldové hladké mouky
1 lžička jedlé sody
½ lžičky soli
3 banány
50 g hořké čokolády (70 %)

Postup přípravy

1. Máslo pokojové teploty dejte do mísy a spolu s cukrem vyšlehejte ručním šlehačem do pěny. Po jednom zašlehejte k máslu vejce a vytvořte hladkou emulzi. Pomalu vlijte smetanu a promíchejte.

2. Do jiné mísy prosejte mouku, sodu a sůl. Banány oloupejte a 2 rozmixujte na pyré. Po třetinách střídavě zamíchejte k máslovému základu moučnou směs a pyré.

3. Čokoládu nasekejte na kousky a vmíchejte do těsta. Do formy o rozměru 22 × 10 cm vyložené pečicím papírem vlijte těsto. Navrch položte připravený podélně rozkrojený zbylý banán. Pečte v předehřáté troubě na 175 °C asi 60 minut. Před vyndáním proveďte test pečení pomocí zapíchnuté špejle. Než chlebíček vyndáte, nechte ho zcela vychladnout na mřížce.

Pomohl vám recept?
28hodnocení4

Další videorecepty