Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Banánovoskořicové šneky

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Banánovoskořicové šneky

Co budete potřebovat

225 g polohrubé mouky
225 g chlebové mouky
1 lžička soli
1 lžička krupicového cukru
7 g sušeného droždí
150 ml teplého mléka
1 vejce
1 lžíce olivového oleje
50 g másla
4 střední banány
200 g rozinek
2 lžičky skořice
100 g třtinového cukru
4 lžíce medu

Jak na to?

1. Obě mouky smíchejte v míse, přidejte sůl, cukr a sušené droždí. Poté v sypké směsi udělejte důlek a do něj vlijte teplé mléko, našlehané vejce, olivový olej a 100 –150 ml teplé vody – tak abyste ze směsi uhnětli měkké, mokré těsto.
2. Na lehce pomoučené pracovní ploše těsto 10 minut hněťte. Pak jej dejte do olejem vymazané mísy, překryjte čistou utěrkou a nechte kynout, aby zdvojnásobilo objem.
3. Máslem vymažte čtvercovou zapékací mísu o hraně asi 20 centimetrů. Na lehce pomoučené pracovní ploše těsto rozválejte do obdélníku asi 30 x 25 cm a potřete ho rozpuštěným máslem. Banány pokrájejte na tenká kolečka a v míse je smíchejte s rozinkami, skořicí a cukrem. Směs rozprostřete na těsto – na tloušťku prstu od okrajů. Těsto zarolujte po delší straně, všechny vypadnuvší banány zatlačte zpět. Poté vzniklou roládu rozkrájejte na 7–9 šneků a ty jeden vedle druhého – řeznou stranu nahoru – vyskládejte do zapékací mísy. Přikryté utěrkou nechte 30 minut kynout.
4. Troubu předehřejte na 200 °C. Med zahřejte v rendlíku a polovinou potřete vršek šneků. Dejte na 20–25 minut péct dozlatova. Vyjměte z trouby, nechte 10 minut zchladnout a pak vyklopte. Potřete zbylým medem a ihned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Banánovoskořicové šneky

Dezert Náročné Česká Moučníky a koláče Magazín 9/2012
Průměrné hodnocení 4 (28)

Co budete potřebovat

225 g polohrubé mouky
225 g chlebové mouky
1 lžička soli
1 lžička krupicového cukru
7 g sušeného droždí
150 ml teplého mléka
1 vejce
1 lžíce olivového oleje
50 g másla
4 střední banány
200 g rozinek
2 lžičky skořice
100 g třtinového cukru
4 lžíce medu

Jak na to?

1. Obě mouky smíchejte v míse, přidejte sůl, cukr a sušené droždí. Poté v sypké směsi udělejte důlek a do něj vlijte teplé mléko, našlehané vejce, olivový olej a 100 –150 ml teplé vody – tak abyste ze směsi uhnětli měkké, mokré těsto.
2. Na lehce pomoučené pracovní ploše těsto 10 minut hněťte. Pak jej dejte do olejem vymazané mísy, překryjte čistou utěrkou a nechte kynout, aby zdvojnásobilo objem.
3. Máslem vymažte čtvercovou zapékací mísu o hraně asi 20 centimetrů. Na lehce pomoučené pracovní ploše těsto rozválejte do obdélníku asi 30 x 25 cm a potřete ho rozpuštěným máslem. Banány pokrájejte na tenká kolečka a v míse je smíchejte s rozinkami, skořicí a cukrem. Směs rozprostřete na těsto – na tloušťku prstu od okrajů. Těsto zarolujte po delší straně, všechny vypadnuvší banány zatlačte zpět. Poté vzniklou roládu rozkrájejte na 7–9 šneků a ty jeden vedle druhého – řeznou stranu nahoru – vyskládejte do zapékací mísy. Přikryté utěrkou nechte 30 minut kynout.
4. Troubu předehřejte na 200 °C. Med zahřejte v rendlíku a polovinou potřete vršek šneků. Dejte na 20–25 minut péct dozlatova. Vyjměte z trouby, nechte 10 minut zchladnout a pak vyklopte. Potřete zbylým medem a ihned podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty