Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Naservírované banánové lívance s tvarohem a čerstvým ovocem.

MAMINČINY LAHODNÉ BANÁNOVÉ LÍVANEČKY

Okouzlete o víkendu celou rodinu jednoduchým receptem na banánové lívanečky, které vám doplní energii na nedělní výlet.

Ingredience

2 banány
4 vejce
½ lžičky kypřícího prášku
5 kapek vanilkového extraktu
2 lžíce slunečnicového oleje
100 g měkkého polotučného tvarohu
1 balení malin
½ manga

Jak udělat banánové lívanečky zdravější

Výživové hodnoty

na jednou porci
Energie 839  kCal
Bílkoviny 44  g
Tuky 45  g
Sacharidy 72  g

Alergeny

Vejce a výrobky z nich
Mléko a výrobky z něj

Recept: jak na maminčiny lahodné banánové lívanečky

  1. Oloupejte 2 banány, nalámejte je do misky a rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou a hustou kaši.    
  2. Metličkou do banánu zašlehejte 4 vejce, vsypte ½ lžičky kypřicího prášku a nakapejte 5 kapek vanilkového extraktu. Vše důkladně promíchejte.     
  3. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce slunečnicového oleje. Naběračkou nalévejte jednotlivé lívanečky tak, aby nebyly moc velké. Opékejte z každé strany přibližně 1 minutu.     
  4. Lívanečky podávejte ještě teplé s tvarohem a ozdobené malinami a plátky nakrájené ½ manga. Banánové lívanečky jsou skvělou volbou na víkendovou snídani. 
Pomohl vám recept?
125hodnocení4

Co byste o banánových lívanečcích měli vědět

V banánech najdeme především draslík a vitamin B6. Vitamin B6 se podílí na snížení míry únavy a vyčerpání, takže je tento recept ideální na doplnění energie.

Další videorecepty