×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Banánová žemlovka

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem

Banánová žemlovka

Co budete potřebovat

máslo na vymazání mísy
3 vejce AQ
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli
cca 120 g moučkového cukru
750 ml 12% smetany na vaření AQ
400 g bílého toustového chleba AQ, nakrájeného na vetší čtverce
5 banánu, nakrájených na širší kolečka
200 g rozinek, namočených předem v rumu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 150 °C a mřížku posuňte do nejnižší polohy. Vymažte zapékací mísu. Vejce prošlehejte s vanilkovým extraktem, solí a 100 g cukru, nakonec přimíchejte i smetanu. Pak přidejte chleba, banány, rozinky a opatrně promíchejte. Nechte asi deset minut odstát a pak směs vlijte do zapékací mísy, posypte ještě trochou cukru a pečte asi dvacet minut – nebo dokud zapíchnutá špejle nevyjde z hmoty suchá.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Banánová žemlovka

Snadné Česká Moučníky a koláče Magazín 2/2010
Průměrné hodnocení 3 (15)

Co budete potřebovat

máslo na vymazání mísy
3 vejce AQ
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli
cca 120 g moučkového cukru
750 ml 12% smetany na vaření AQ
400 g bílého toustového chleba AQ, nakrájeného na vetší čtverce
5 banánu, nakrájených na širší kolečka
200 g rozinek, namočených předem v rumu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 150 °C a mřížku posuňte do nejnižší polohy. Vymažte zapékací mísu. Vejce prošlehejte s vanilkovým extraktem, solí a 100 g cukru, nakonec přimíchejte i smetanu. Pak přidejte chleba, banány, rozinky a opatrně promíchejte. Nechte asi deset minut odstát a pak směs vlijte do zapékací mísy, posypte ještě trochou cukru a pečte asi dvacet minut – nebo dokud zapíchnutá špejle nevyjde z hmoty suchá.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem

Inspirujte se podobnými recepty