ReceptyVánočka s vanilkovým sabayonem s jablky a zmrzlinou od Ondřeje Korába
Albert logo
  • Vánočka s vanilkovým sabayonem s jablky a zmrzlinou od Ondřeje Korába

Vánočka s vanilkovým sabayonem s jablky a zmrzlinou od Ondřeje Korába

Vánočka s vanilkovým sabayonem s jablky a zmrzlinou od Ondřeje Korába
Snadné
16-30 minut
0/5
Česká
Vánoce
Dezert

Ingredience

Složení
4 porce
  • Vánočka 300 g
  • Vejce 8 ks
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
  • Cukr moučkový 130 g
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Máslo 70 g
  • Jablko 2 ks
  • Cukr krupicový 80 g
  • Džus jablečný 80 ml
  • Rum 20 ml
  • Bílé víno 80 ml
  • Jahody 8 ks
  • Zmrzlina Banán a karamel 160 ml
  • Vánočka 300 g
  • Vejce 8 ks
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
  • Cukr moučkový 130 g
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Máslo 70 g
  • Jablko 2 ks
  • Cukr krupicový 80 g
  • Džus jablečný 80 ml
  • Rum 20 ml
  • Bílé víno 80 ml
  • Jahody 8 ks
  • Zmrzlina Banán a karamel 160 ml

Příprava

  1. 1
    Vánočku nakrájejte na 2 cm silné plátky. V misce rozšlehejte 2 vejce s 100 ml smetany, přidejte 50 g moučkového cukru a lžičku vanilkového extraktu. Každý plátek vánočky namočte z obou stran do vaječné směsi a poté opečte na pánvi na rozpuštěném másle dozlatova z obou stran. Opečené plátky odložte stranou.
  2. 2
    Jablka omyjte, oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na měsíčky. Na pánvi pomalu rozehřejte 80 g cukru krupice a nechte jej rozpustit na karamel. Jakmile má karamel světle zlatou barvu, přidejte jablečné měsíčky a obalte je v karamelu. Přilijte 80 ml jablečného džusu a 20 ml rumu. Vařte přibližně 5 minut. Na závěr vmíchejte 50 g másla pro jemnou konzistenci.
  3. 3
    Oddělte žloutky ze 6 vajec a vložte je do žáruvzdorné mísy nad vodní lázeň. Přilijte 80 ml bílého vína, přidejte 80 g moučkového cukru a vyšlehejte je metličkou. Pěna se pozvolným zahříváním promění na krémový, mírně tekutý sabayon.
  4. 4
    Na dno hlubokého talíře nalijte menší naběračku sabayonu, položte na něj opečený plátek vánočky, přidejte karamelizovaná jablka, omyté jahody a kopeček banánovokaramelové zmrzliny. Rychlý dezert s dokonalou kombinací svátečních chutí.
  1. 1
    Vánočku nakrájejte na 2 cm silné plátky. V misce rozšlehejte 2 vejce s 100 ml smetany, přidejte 50 g moučkového cukru a lžičku vanilkového extraktu. Každý plátek vánočky namočte z obou stran do vaječné směsi a poté opečte na pánvi na rozpuštěném másle dozlatova z obou stran. Opečené plátky odložte stranou.
  2. 2
    Jablka omyjte, oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na měsíčky. Na pánvi pomalu rozehřejte 80 g cukru krupice a nechte jej rozpustit na karamel. Jakmile má karamel světle zlatou barvu, přidejte jablečné měsíčky a obalte je v karamelu. Přilijte 80 ml jablečného džusu a 20 ml rumu. Vařte přibližně 5 minut. Na závěr vmíchejte 50 g másla pro jemnou konzistenci.
  3. 3
    Oddělte žloutky ze 6 vajec a vložte je do žáruvzdorné mísy nad vodní lázeň. Přilijte 80 ml bílého vína, přidejte 80 g moučkového cukru a vyšlehejte je metličkou. Pěna se pozvolným zahříváním promění na krémový, mírně tekutý sabayon.
  4. 4
    Na dno hlubokého talíře nalijte menší naběračku sabayonu, položte na něj opečený plátek vánočky, přidejte karamelizovaná jablka, omyté jahody a kopeček banánovokaramelové zmrzliny. Rychlý dezert s dokonalou kombinací svátečních chutí.

Hodnocení

Nehodnoceno

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 6 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 13 dní

Od 16.07.2025 do 29.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.