×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Bakalca

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Bakalca

Co budete potřebovat

500 g králíka
sůl a pepř
250 g mrkve + 1 celá mrkev
1 celá cibule, neloupaná
50 g oleje
300 g cibule, nakrájené nadrobno
3 bobkové listy
1 lžička tymiánu
2 lžičky saturejky
100 ml bílého vína
20 g másla a 20 g mouky na zahuštění

Jak na to?

Nejprve vykostěte králíka. Z kostí si připravte vývar: dejte je vařit do menšího množství osolené vody s jednou mrkví a 1 celou neloupanou cibulí.
Nakrájejte maso na kostky a vhoďte ho na pánev, kde jste předtím na oleji nechali zesklovatět cibuli. Maso opečte, přidejte nakrájenou mrkev, bobkový list a 20 minut duste. Pak přidejte ostatní koření a bylinky, přilijte vývar a duste na mírném ohni, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne. Nakonec vlijte víno a zahustěte máslem promnutým s mouku. Vařte 5 minut. Podávejte s bílým pečivem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bakalca

Hlavní chod Snadné Magazín 11/2014
(0)

Co budete potřebovat

500 g králíka
sůl a pepř
250 g mrkve + 1 celá mrkev
1 celá cibule, neloupaná
50 g oleje
300 g cibule, nakrájené nadrobno
3 bobkové listy
1 lžička tymiánu
2 lžičky saturejky
100 ml bílého vína
20 g másla a 20 g mouky na zahuštění

Jak na to?

Nejprve vykostěte králíka. Z kostí si připravte vývar: dejte je vařit do menšího množství osolené vody s jednou mrkví a 1 celou neloupanou cibulí.
Nakrájejte maso na kostky a vhoďte ho na pánev, kde jste předtím na oleji nechali zesklovatět cibuli. Maso opečte, přidejte nakrájenou mrkev, bobkový list a 20 minut duste. Pak přidejte ostatní koření a bylinky, přilijte vývar a duste na mírném ohni, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne. Nakonec vlijte víno a zahustěte máslem promnutým s mouku. Vařte 5 minut. Podávejte s bílým pečivem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty