×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bakalca

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Bakalca

Co budete potřebovat

500 g králíka
sůl a pepř
250 g mrkve + 1 celá mrkev
1 celá cibule, neloupaná
50 g oleje
300 g cibule, nakrájené nadrobno
3 bobkové listy
1 lžička tymiánu
2 lžičky saturejky
100 ml bílého vína
20 g másla a 20 g mouky na zahuštění

Jak na to?

Nejprve vykostěte králíka. Z kostí si připravte vývar: dejte je vařit do menšího množství osolené vody s jednou mrkví a 1 celou neloupanou cibulí.
Nakrájejte maso na kostky a vhoďte ho na pánev, kde jste předtím na oleji nechali zesklovatět cibuli. Maso opečte, přidejte nakrájenou mrkev, bobkový list a 20 minut duste. Pak přidejte ostatní koření a bylinky, přilijte vývar a duste na mírném ohni, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne. Nakonec vlijte víno a zahustěte máslem promnutým s mouku. Vařte 5 minut. Podávejte s bílým pečivem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bakalca

Hlavní chod Snadné Tymián Magazín 11/2014
(0)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

500 g králíka
sůl a pepř
250 g mrkve + 1 celá mrkev
1 celá cibule, neloupaná
50 g oleje
300 g cibule, nakrájené nadrobno
3 bobkové listy
1 lžička tymiánu
2 lžičky saturejky
100 ml bílého vína
20 g másla a 20 g mouky na zahuštění

Jak na to?

Nejprve vykostěte králíka. Z kostí si připravte vývar: dejte je vařit do menšího množství osolené vody s jednou mrkví a 1 celou neloupanou cibulí.
Nakrájejte maso na kostky a vhoďte ho na pánev, kde jste předtím na oleji nechali zesklovatět cibuli. Maso opečte, přidejte nakrájenou mrkev, bobkový list a 20 minut duste. Pak přidejte ostatní koření a bylinky, přilijte vývar a duste na mírném ohni, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne. Nakonec vlijte víno a zahustěte máslem promnutým s mouku. Vařte 5 minut. Podávejte s bílým pečivem.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.