Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

3 velká vejce BASIC, uvařená natvrdo
130g konzerva tuňáka v rostlinném
oleji BASIC
1 velká bageta
2 lžíce majonézy
3 rajčata, nakrájená na tenké plátky
12–24 bazalkových lístků
12 černých oliv BASIC, vypeckovaných
8 filetů z ančoviček
sůl a čerstvě drcený pepř
Na zálivku
1 šalotka, nasekaná najemno
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce bílého vinného octa
½ lžičky dijonské hořčice

Postup přípravy

Vejce nakrájejte na čtvrtiny. Smíchejte suroviny na zálivku. Osolte ji, opepřete a vlijte olej z tuňáka. Bagetu podélně rozpulte. Vydlabejte trochu střídky. Střídu horní poloviny bagety pokapejte zálivkou. Tuňáka smíchejte s majonézou, vložte do bagety, navrstvěte rajčata, bazalku, olivy, vejce a ančovičky. Bagetu přiklopte, stiskněte k sobě, nakrájejte a podávejte.

Pomohl vám recept?
9hodnocení4

Další videorecepty