×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Bagety Niçoise

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené...
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaný...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Bagety Niçoise

Co budete potřebovat

3 velká vejce BASIC, uvařená natvrdo
130g konzerva tuňáka v rostlinném
oleji BASIC
1 velká bageta
2 lžíce majonézy
3 rajčata, nakrájená na tenké plátky
12–24 bazalkových lístků
12 černých oliv BASIC, vypeckovaných
8 filetů z ančoviček
sůl a čerstvě drcený pepř
Na zálivku
1 šalotka, nasekaná najemno
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce bílého vinného octa
½ lžičky dijonské hořčice

Jak na to?

Vejce nakrájejte na čtvrtiny. Smíchejte suroviny na zálivku. Osolte ji, opepřete a vlijte olej z tuňáka. Bagetu podélně rozpulte. Vydlabejte trochu střídky. Střídu horní poloviny bagety pokapejte zálivkou. Tuňáka smíchejte s majonézou, vložte do bagety, navrstvěte rajčata, bazalku, olivy, vejce a ančovičky. Bagetu přiklopte, stiskněte k sobě, nakrájejte a podávejte.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bagety Niçoise

Snadné Magazín 4/2015
Průměrné hodnocení 5 (5)

Co budete potřebovat

3 velká vejce BASIC, uvařená natvrdo
130g konzerva tuňáka v rostlinném
oleji BASIC
1 velká bageta
2 lžíce majonézy
3 rajčata, nakrájená na tenké plátky
12–24 bazalkových lístků
12 černých oliv BASIC, vypeckovaných
8 filetů z ančoviček
sůl a čerstvě drcený pepř
Na zálivku
1 šalotka, nasekaná najemno
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce bílého vinného octa
½ lžičky dijonské hořčice

Jak na to?

Vejce nakrájejte na čtvrtiny. Smíchejte suroviny na zálivku. Osolte ji, opepřete a vlijte olej z tuňáka. Bagetu podélně rozpulte. Vydlabejte trochu střídky. Střídu horní poloviny bagety pokapejte zálivkou. Tuňáka smíchejte s majonézou, vložte do bagety, navrstvěte rajčata, bazalku, olivy, vejce a ančovičky. Bagetu přiklopte, stiskněte k sobě, nakrájejte a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Inspirujte se podobnými recepty