×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Bagety Niçoise

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Bagety Niçoise

Co budete potřebovat

3 velká vejce BASIC, uvařená natvrdo
130g konzerva tuňáka v rostlinném
oleji BASIC
1 velká bageta
2 lžíce majonézy
3 rajčata, nakrájená na tenké plátky
12–24 bazalkových lístků
12 černých oliv BASIC, vypeckovaných
8 filetů z ančoviček
sůl a čerstvě drcený pepř
Na zálivku
1 šalotka, nasekaná najemno
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce bílého vinného octa
½ lžičky dijonské hořčice

Jak na to?

Vejce nakrájejte na čtvrtiny. Smíchejte suroviny na zálivku. Osolte ji, opepřete a vlijte olej z tuňáka. Bagetu podélně rozpulte. Vydlabejte trochu střídky. Střídu horní poloviny bagety pokapejte zálivkou. Tuňáka smíchejte s majonézou, vložte do bagety, navrstvěte rajčata, bazalku, olivy, vejce a ančovičky. Bagetu přiklopte, stiskněte k sobě, nakrájejte a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bagety Niçoise

Snadné Magazín 4/2015
Průměrné hodnocení 5 (5)

Co budete potřebovat

3 velká vejce BASIC, uvařená natvrdo
130g konzerva tuňáka v rostlinném
oleji BASIC
1 velká bageta
2 lžíce majonézy
3 rajčata, nakrájená na tenké plátky
12–24 bazalkových lístků
12 černých oliv BASIC, vypeckovaných
8 filetů z ančoviček
sůl a čerstvě drcený pepř
Na zálivku
1 šalotka, nasekaná najemno
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce bílého vinného octa
½ lžičky dijonské hořčice

Jak na to?

Vejce nakrájejte na čtvrtiny. Smíchejte suroviny na zálivku. Osolte ji, opepřete a vlijte olej z tuňáka. Bagetu podélně rozpulte. Vydlabejte trochu střídky. Střídu horní poloviny bagety pokapejte zálivkou. Tuňáka smíchejte s majonézou, vložte do bagety, navrstvěte rajčata, bazalku, olivy, vejce a ančovičky. Bagetu přiklopte, stiskněte k sobě, nakrájejte a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty