
Bagety Niçoise
Ingredience
3 | velká vejce BASIC, uvařená natvrdo |
130g | konzerva tuňáka v rostlinném |
oleji BASIC | |
1 | velká bageta |
2 | lžíce majonézy |
3 | rajčata, nakrájená na tenké plátky |
12–24 | bazalkových lístků |
12 | černých oliv BASIC, vypeckovaných |
8 | filetů z ančoviček |
sůl a čerstvě drcený pepř | |
Na zálivku | |
---|---|
1 | šalotka, nasekaná najemno |
3 | lžíce olivového oleje |
1 | lžíce bílého vinného octa |
½ | lžičky dijonské hořčice |
Postup přípravy
Vejce nakrájejte na čtvrtiny. Smíchejte suroviny na zálivku. Osolte ji, opepřete a vlijte olej z tuňáka. Bagetu podélně rozpulte. Vydlabejte trochu střídky. Střídu horní poloviny bagety pokapejte zálivkou. Tuňáka smíchejte s majonézou, vložte do bagety, navrstvěte rajčata, bazalku, olivy, vejce a ančovičky. Bagetu přiklopte, stiskněte k sobě, nakrájejte a podávejte.
Pomohl vám recept?
9hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod