Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bageta s kuřecími řízky, ledovým salátem a avokádem

Bageta s kuřecími řízky, ledovým salátem a avokádem

Ingredience

2 kuřecí prsa s kostí
sůl
pepř
2 lžíce
olivového oleje NP Bio
2 francouzské bílé bagety
80 g majonézy
30 ml zakysané smetany
2 lžíce barbecue omáčky
¼ ledového salátu
2 avokáda
4 plátky uzené goudy
1 lžíce octa
4 vejce
2 hrsti rukoly

Postup přípravy

1. Omytá kuřecí prsa osolte, opepřete a opečte v pánvi na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. Dejte stranou odpočinout.
2. Bagety rozpulte a podélně nakrojte. V misce vidličkou smíchejte majonézu se zakysanou smetanou a barbecue omáčkou. Bagetu směsí potřete po obou vnitřních stranách.
3. Připravené maso pokrájejte a vložte do bagety. Přidejte natrhaný ledový salát, oloupané, na plátky nakrájené avokádo a plátek uzené goudy.
4. Vejce rozklepněte do misky a dejte stranou. Do rendlíku vlijte vodu, přidejte ocet a přiveďte těsně pod bod varu. Stáhněte plamen, vařečkou udělejte vodní vír a do něj vlijte připravené vejce z
co nejmenší výšky. Vařte 3 minuty.
5. Mezitím dejte do jiné misky ledovou vodu. Vyndejte vejce a ihned ho vložte do misky s
vodou. Postup opakujte s každým vejcem zvlášť.
5. Podávejte ozdobené rukolou a ztraceným vejcem.

Pomohl vám recept?
2hodnocení3

Další videorecepty