
Lososové kanapky s marinovanou řepou

Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Silvestr
Předkrm
Ingredience
Složení 10 porcí
- Červená řepa 150 g
- Sůl
- Voda 50 ml
- Ocet 25 ml
- Cukr krupicový 10 g
- Nové koření 2 ks
- Bobkový list 1 ks
- Pepř
- Bageta francouzská 1 ks
- Tapas Pomazánka z červené řepy a kozího sýru 125 g
- Uzený losos s pepřem 125 g
- Kopr čerstvý 1 snít.
- Sezam černý 1 člž
- Červená řepa 150 g
- Sůl
- Voda 50 ml
- Ocet 25 ml
- Cukr krupicový 10 g
- Nové koření 2 ks
- Bobkový list 1 ks
- Pepř
- Bageta francouzská 1 ks
- Tapas Pomazánka z červené řepy a kozího sýru 125 g
- Uzený losos s pepřem 125 g
- Kopr čerstvý 1 snít.
- Sezam černý 1 člž
Příprava
- 1Uvařte 150 g červené řepy v osolené vodě 45 minut doměkka. Po uvaření ji nechte lehce vychladnout, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky ostrým nožem nebo pomocí mandolíny. Plátky řepy vložte do větší mísy.
- 2V hrnci smíchejte 50 ml vody, 25 ml octa, 10 g cukru, špetku soli, 2 kuličky nového koření, bobkový list a pepř. Směs přiveďte k varu a sundejte z plotny. Plátky řepy zalijte horkým nálevem a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Poté nechte řepu marinovat v lednici minimálně 12 hodin, nejlépe přes noc.
- 3Bagetu nakrájejte na kolečka a na suché pánvi je opečte z obou stran dozlatova.
- 4Na každý opečený kousek bagety přidejte lžičku pomazánky z červené řepy, plátek marinované řepy, kousek uzeného lososa a ozdobte snítkou čerstvého kopru. Nakonec posypte černým sezamem a užijte si noc plnou dobrého jídla a luxusních kanapek.
- 1Uvařte 150 g červené řepy v osolené vodě 45 minut doměkka. Po uvaření ji nechte lehce vychladnout, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky ostrým nožem nebo pomocí mandolíny. Plátky řepy vložte do větší mísy.
- 2V hrnci smíchejte 50 ml vody, 25 ml octa, 10 g cukru, špetku soli, 2 kuličky nového koření, bobkový list a pepř. Směs přiveďte k varu a sundejte z plotny. Plátky řepy zalijte horkým nálevem a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Poté nechte řepu marinovat v lednici minimálně 12 hodin, nejlépe přes noc.
- 3Bagetu nakrájejte na kolečka a na suché pánvi je opečte z obou stran dozlatova.
- 4Na každý opečený kousek bagety přidejte lžičku pomazánky z červené řepy, plátek marinované řepy, kousek uzeného lososa a ozdobte snítkou čerstvého kopru. Nakonec posypte černým sezamem a užijte si noc plnou dobrého jídla a luxusních kanapek.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.