×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rumová bábovka

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Rumová bábovka

Tip do kuchyně

 

Bábovku podávejte k čaji nebo kávě politou připravenou polevou.

Co budete potřebovat

210 g kandovaných datlí
90 g švestek + 75 g rozinek
125 ml rumu
1,5 lžičky jedlé sody
225 g polohrubé mouky
2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
235 g tmavého třtinového cukru
225 g másla, rozpuštěného
6 vajec, žloutky a bílky odděleně
Na karamelovou omáčku:
50 g másla
65 g tmavého cukru
85 g medu
125 ml smetany ke šlehání
30 ml rumu

Jak na to?

Máte rádi bábovky? Tak co třeba tentokrát upéct rumovou bábovku? Zde je recept.

1) Troubu předehřejte na 160 °C.

2) Datle, švestky, rozinky, 180 ml vroucí vody, rum a sodu rozmixujte do hladké pasty.

3) Mouku, kypřicí prášek a cukr smíchejte v míse, přidejte máslo, žloutky a datlovou směs a promíchejte.

4) Nakonec opatrně přidejte dotuha ušlehané bílky.

5) Těsto nalijte do vymazané bábovkové formy o objemu 3,5 litru a pečte asi hodinu.

6) Vyndejte z trouby a nechte 10 minut chladnout ve formě.

7) Pak vyklopte a nechte zcela vychladnout.

8) Do rendlíku dejte máslo, cukr, med, smetanu i rum a za občasného míchání přiveďte k varu.

9) Vařte 10–12 minut do zhoustnutí.

10) Pak nechte 10 minut stát a poté bábovku polevou přelijte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rumová bábovka

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 11/2012
Průměrné hodnocení 5 (2)

Inspirujte se zdravými recepty

Tip do kuchyně

 

Bábovku podávejte k čaji nebo kávě politou připravenou polevou.

Co budete potřebovat

210 g kandovaných datlí
90 g švestek + 75 g rozinek
125 ml rumu
1,5 lžičky jedlé sody
225 g polohrubé mouky
2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
235 g tmavého třtinového cukru
225 g másla, rozpuštěného
6 vajec, žloutky a bílky odděleně
Na karamelovou omáčku:
50 g másla
65 g tmavého cukru
85 g medu
125 ml smetany ke šlehání
30 ml rumu

Jak na to?

Máte rádi bábovky? Tak co třeba tentokrát upéct rumovou bábovku? Zde je recept.

1) Troubu předehřejte na 160 °C.

2) Datle, švestky, rozinky, 180 ml vroucí vody, rum a sodu rozmixujte do hladké pasty.

3) Mouku, kypřicí prášek a cukr smíchejte v míse, přidejte máslo, žloutky a datlovou směs a promíchejte.

4) Nakonec opatrně přidejte dotuha ušlehané bílky.

5) Těsto nalijte do vymazané bábovkové formy o objemu 3,5 litru a pečte asi hodinu.

6) Vyndejte z trouby a nechte 10 minut chladnout ve formě.

7) Pak vyklopte a nechte zcela vychladnout.

8) Do rendlíku dejte máslo, cukr, med, smetanu i rum a za občasného míchání přiveďte k varu.

9) Vařte 10–12 minut do zhoustnutí.

10) Pak nechte 10 minut stát a poté bábovku polevou přelijte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty