×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Rumová bábovka

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Rumová bábovka

Tip do kuchyně

 

Bábovku podávejte k čaji nebo kávě politou připravenou polevou.

Co budete potřebovat

210 g kandovaných datlí
90 g švestek + 75 g rozinek
125 ml rumu
1,5 lžičky jedlé sody
225 g polohrubé mouky
2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
235 g tmavého třtinového cukru
225 g másla, rozpuštěného
6 vajec, žloutky a bílky odděleně
Na karamelovou omáčku:
50 g másla
65 g tmavého cukru
85 g medu
125 ml smetany ke šlehání
30 ml rumu

Jak na to?

Máte rádi bábovky? Tak co třeba tentokrát upéct rumovou bábovku? Zde je recept.

1) Troubu předehřejte na 160 °C.

2) Datle, švestky, rozinky, 180 ml vroucí vody, rum a sodu rozmixujte do hladké pasty.

3) Mouku, kypřicí prášek a cukr smíchejte v míse, přidejte máslo, žloutky a datlovou směs a promíchejte.

4) Nakonec opatrně přidejte dotuha ušlehané bílky.

5) Těsto nalijte do vymazané bábovkové formy o objemu 3,5 litru a pečte asi hodinu.

6) Vyndejte z trouby a nechte 10 minut chladnout ve formě.

7) Pak vyklopte a nechte zcela vychladnout.

8) Do rendlíku dejte máslo, cukr, med, smetanu i rum a za občasného míchání přiveďte k varu.

9) Vařte 10–12 minut do zhoustnutí.

10) Pak nechte 10 minut stát a poté bábovku polevou přelijte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rumová bábovka

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 11/2012
Průměrné hodnocení 5 (1)

Tip do kuchyně

 

Bábovku podávejte k čaji nebo kávě politou připravenou polevou.

Co budete potřebovat

210 g kandovaných datlí
90 g švestek + 75 g rozinek
125 ml rumu
1,5 lžičky jedlé sody
225 g polohrubé mouky
2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
235 g tmavého třtinového cukru
225 g másla, rozpuštěného
6 vajec, žloutky a bílky odděleně
Na karamelovou omáčku:
50 g másla
65 g tmavého cukru
85 g medu
125 ml smetany ke šlehání
30 ml rumu

Jak na to?

Máte rádi bábovky? Tak co třeba tentokrát upéct rumovou bábovku? Zde je recept.

1) Troubu předehřejte na 160 °C.

2) Datle, švestky, rozinky, 180 ml vroucí vody, rum a sodu rozmixujte do hladké pasty.

3) Mouku, kypřicí prášek a cukr smíchejte v míse, přidejte máslo, žloutky a datlovou směs a promíchejte.

4) Nakonec opatrně přidejte dotuha ušlehané bílky.

5) Těsto nalijte do vymazané bábovkové formy o objemu 3,5 litru a pečte asi hodinu.

6) Vyndejte z trouby a nechte 10 minut chladnout ve formě.

7) Pak vyklopte a nechte zcela vychladnout.

8) Do rendlíku dejte máslo, cukr, med, smetanu i rum a za občasného míchání přiveďte k varu.

9) Vařte 10–12 minut do zhoustnutí.

10) Pak nechte 10 minut stát a poté bábovku polevou přelijte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty