Babiččiny krůtí špejle
Ingredience
Suroviny na 4-5 porcí: | |
---|---|
1 kg | krůtích prsou |
2 | dcl worchestrové omáčky |
0,5 | dcl rýžového octa |
1 | lžíce bramborového škrobu |
špetka koření pěti vůní (badyán, fenykl, skořice, hřebíček, bílý pepř) | |
sůl a pepř | |
Na salát: | |
4 | až 5 salátových okurek |
0,5 | dcl rýžového octa |
sůl a pepř |
Postup přípravy
Krůtí prsa rozkrájejte, na co nejdelší nudličky široké asi 2 x 2 cm, vložíte do mísy a zalijte worchestrovou omáčkou a rýžovým octem a promíchejte. Pomalu zapracujte škrob a koření tak, aby marináda stále zůstala tekutá. Nechte alespoň 2 hodiny (může být i přes noc) marinovat. Nachystejte si špejle (nejlépe grilovací s ostrým hrotem), které namočíte na chvíli do vody. Na každou špejli napichujte jeden proužek marinovaného krůtího prsa tak, jako byste ho špejlí protkávali. Grilujte na rozpáleném roštu asi 4 minuty z každé strany. Maso už nesolte (sójová omáčka je již dost slaná). Sundejte z roštu a servírujte i se špejlí, ze které můžete maso pohodlně ukusovat. V mezičase si můžete připravit salát: okurku očistěte a dále pokračujte se škrabkou a krájejte okurku na uzoučké proužky, které dávejte do mísy. Proužky zalijte rýžovým octem naředěným trochou studené vody, osolte a opepřete. Salát můžete obohatit ještě o sušená rajčata nebo olivy.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY