×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Babiččina ořechová bábovka

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Čokoládová roláda s višněmi
Čokoládová roláda s...
Čokoládová roláda s višněmi
Čokoládová roláda s višněmi

Babiččina ořechová bábovka

Co budete potřebovat

200 g másla
380 g polohrubé mouky
6 vajec
200 g moučkového cukru + na posypání
1 prášek do pečiva
250 ml smetany ke šlehání
200 g mletých jader vlašských ořechů Seeberger

Jak na to?

Troubu předehřejte na 170 °C. Bábovkovou formu pečlivě vymažte máslem a vysypte moukou. Rozklepněte vajíčka a oddělte žloutky od bílků.
Změklé máslo s polovinou cukru vyšlehejte do pěny. Vmíchejte žloutky a zač-
něte postupně zapracovávat mouku s práškem do pečiva a smetanu. Z bílků ušlehejte sníh a před koncem šlehání přidejte cukr, aby se sníh ušlehal pěkně tuhý. Vmíchejte do těsta a nakonec přidejte i mleté ořechy.
Vlijte do formy, uhlaďte na povrchu a pečte přibližně 60 minut. Nechte vychladnout a opatrně vyklopte z formy.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Babiččina ořechová bábovka

Dezert Velmi snadné Moučníky a koláče Vegetariánské Magazín 10/2018
Průměrné hodnocení 4 (16)
Babičky vždycky věděly, že dobrý dezert dokáže z obyčejného dne udělat svátek. Ostatně bábovka má tak noblesní tvar, že obyčejný stůl povýší na slavnostní tabuli. Zkuste ji podle našeho tradičního receptu, připravená je za chvilku.

Co budete potřebovat

200 g másla
380 g polohrubé mouky
6 vajec
200 g moučkového cukru + na posypání
1 prášek do pečiva
250 ml smetany ke šlehání
200 g mletých jader vlašských ořechů Seeberger

Jak na to?

Troubu předehřejte na 170 °C. Bábovkovou formu pečlivě vymažte máslem a vysypte moukou. Rozklepněte vajíčka a oddělte žloutky od bílků.
Změklé máslo s polovinou cukru vyšlehejte do pěny. Vmíchejte žloutky a zač-
něte postupně zapracovávat mouku s práškem do pečiva a smetanu. Z bílků ušlehejte sníh a před koncem šlehání přidejte cukr, aby se sníh ušlehal pěkně tuhý. Vmíchejte do těsta a nakonec přidejte i mleté ořechy.
Vlijte do formy, uhlaďte na povrchu a pečte přibližně 60 minut. Nechte vychladnout a opatrně vyklopte z formy.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Čokoládová roláda s višněmi
Čokoládová roláda s višněmi
Čokoládová roláda s višněmi
Čokoládová roláda s višněmi

Inspirujte se podobnými recepty