×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Babiččina ořechová bábovka

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Babiččina ořechová bábovka

Co budete potřebovat

200 g másla
380 g polohrubé mouky
6 vajec
200 g moučkového cukru + na posypání
1 prášek do pečiva
250 ml smetany ke šlehání
200 g mletých jader vlašských ořechů Seeberger

Jak na to?

Troubu předehřejte na 170 °C. Bábovkovou formu pečlivě vymažte máslem a vysypte moukou. Rozklepněte vajíčka a oddělte žloutky od bílků.
Změklé máslo s polovinou cukru vyšlehejte do pěny. Vmíchejte žloutky a začněte postupně zapracovávat mouku s práškem do pečiva a smetanu. Z bílků ušlehejte sníh a před koncem šlehání přidejte cukr, aby se sníh ušlehal pěkně tuhý. Vmíchejte do těsta a nakonec přidejte i mleté ořechy.
Vlijte do formy, uhlaďte na povrchu a pečte přibližně 60 minut. Nechte vychladnout a opatrně vyklopte z formy.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Babiččina ořechová bábovka

Dezert Velmi snadné Moučníky a koláče Vegetariánské Magazín 10/2018 Počet porcí: 7
Průměrné hodnocení 3 (32)
Babičky vždycky věděly, že dobrý dezert dokáže z obyčejného dne udělat svátek. Ostatně bábovka má tak noblesní tvar, že obyčejný stůl povýší na slavnostní tabuli. Zkuste ji podle našeho tradičního receptu, připravená je za chvilku.

Co budete potřebovat

200 g másla
380 g polohrubé mouky
6 vajec
200 g moučkového cukru + na posypání
1 prášek do pečiva
250 ml smetany ke šlehání
200 g mletých jader vlašských ořechů Seeberger

Jak na to?

Troubu předehřejte na 170 °C. Bábovkovou formu pečlivě vymažte máslem a vysypte moukou. Rozklepněte vajíčka a oddělte žloutky od bílků.
Změklé máslo s polovinou cukru vyšlehejte do pěny. Vmíchejte žloutky a začněte postupně zapracovávat mouku s práškem do pečiva a smetanu. Z bílků ušlehejte sníh a před koncem šlehání přidejte cukr, aby se sníh ušlehal pěkně tuhý. Vmíchejte do těsta a nakonec přidejte i mleté ořechy.
Vlijte do formy, uhlaďte na povrchu a pečte přibližně 60 minut. Nechte vychladnout a opatrně vyklopte z formy.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty