Babiččina ořechová bábovka
Ingredience
200 g | másla |
380 g | polohrubé mouky |
6 | vajec |
200 g | moučkového cukru + na posypání |
1 | prášek do pečiva |
250 ml | smetany ke šlehání |
200 g | mletých jader vlašských ořechů Seeberger |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 170 °C. Bábovkovou formu pečlivě vymažte máslem a vysypte moukou. Rozklepněte vajíčka a oddělte žloutky od bílků.
Změklé máslo s polovinou cukru vyšlehejte do pěny. Vmíchejte žloutky a začněte postupně zapracovávat mouku s práškem do pečiva a smetanu. Z bílků ušlehejte sníh a před koncem šlehání přidejte cukr, aby se sníh ušlehal pěkně tuhý. Vmíchejte do těsta a nakonec přidejte i mleté ořechy.
Vlijte do formy, uhlaďte na povrchu a pečte přibližně 60 minut. Nechte vychladnout a opatrně vyklopte z formy.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY