Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Avokádový chlebík s dračími ostny a vejcem ptáka ohniváka

Avokádový chlebík s dračími ostny a vejcem ptáka ohniváka

Ingredience

2 avokáda NP Bio
1 citron NP Bio
sůl, pepř
4 krajíce Mistrovského chleba
4 křepelčí vejce
100 g tykvových semen

Postup přípravy

1. Rozkrojte avokáda, vyjměte pecku, vydlabejte lžící všechnu dužinu a rozmačkejte v míse vidličkou. Přidejte šťávu z citronu, osolte a opepřete.
2. Připravte si krajíce chleba a opečte je v topinkovači.
3. Dejte vařit v kastrůlku vodu a křepelčí vejce opatrně vložte do vroucí vody. Nahniličko vařte křepelčí vejce 3 minuty. Uvařená vajíčka ihned zhlaďte studenou vodou a nechte v ní alespoň 2 minuty odpočívat, aby šla skořápka dobře oloupat.
4. Plátky opečeného chleba potřete rozmačkaným avokádem a nechte děti ozdobit je tykvovými semínky, která vytvoří na těle draka ostny. K dračímu chlebíku podávejte také připravené vajíčko ptáka Ohniváka.

Pomohl vám recept?
2hodnocení3

Další videorecepty