
Avokádový chlebík s dračími ostny a vejcem ptáka ohniváka
Postup přípravy
1. Rozkrojte avokáda, vyjměte pecku, vydlabejte lžící všechnu dužinu a rozmačkejte v míse vidličkou. Přidejte šťávu z citronu, osolte a opepřete.
2. Připravte si krajíce chleba a opečte je v topinkovači.
3. Dejte vařit v kastrůlku vodu a křepelčí vejce opatrně vložte do vroucí vody. Nahniličko vařte křepelčí vejce 3 minuty. Uvařená vajíčka ihned zhlaďte studenou vodou a nechte v ní alespoň 2 minuty odpočívat, aby šla skořápka dobře oloupat.
4. Plátky opečeného chleba potřete rozmačkaným avokádem a nechte děti ozdobit je tykvovými semínky, která vytvoří na těle draka ostny. K dračímu chlebíku podávejte také připravené vajíčko ptáka Ohniváka.
Pomohl vám recept?
2hodnocení3
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod