Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

125 ml plnotučného mléka
2 lžíce kukuřičného škrobu
375 ml polotučného mléka
100 g krupicového cukru
4 plátky pomerančové kůry
2 avokáda
2 lžíce limetkové šťávy
1/4 lžičky soli

Postup přípravy

Plnotučné mléko dobře promíchejte se škrobem. Polotučné mléko nalijte do hrnce, přidejte cukr a pomerančovou kůru a přiveďte k varu. Poté přilijte plnotučné mléko a za stálého míchání vařte, aby směs začala probublávat a houstnout, zhruba 2–3 minuty. Vyjměte pomerančovou kůru a hrnec posaďte do mísy s ledem. Avokádo rozmixujte s limetkovou šťávou a solí a pak přidejte mléčnou směs a rozmixujte dohladka. Nalijte do plastové krabičky s víčkem a dejte mrazit. Po hodině promíchejte, abyste dostali krystalky ledu dovnitř, a znovu mrazte. Postup třikrát zopakujte a pak zmrzlinu nechte přes noc ztuhnout.

Pomohl vám recept?
14hodnocení3

Další videorecepty