×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Avokádová zmrzlina

Další recepty a články

Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s...
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou

Avokádová zmrzlina

Co budete potřebovat

125 ml plnotučného mléka
2 lžíce kukuřičného škrobu
375 ml polotučného mléka
100 g krupicového cukru
4 plátky pomerančové kůry
2 avokáda
2 lžíce limetkové šťávy
1/4 lžičky soli

Jak na to?

Plnotučné mléko dobře promíchejte se škrobem. Polotučné mléko nalijte do hrnce, přidejte cukr a pomerančovou kůru a přiveďte k varu. Poté přilijte plnotučné mléko a za stálého míchání vařte, aby směs začala probublávat a houstnout, zhruba 2–3 minuty. Vyjměte pomerančovou kůru a hrnec posaďte do mísy s ledem. Avokádo rozmixujte s limetkovou šťávou a solí a pak přidejte mléčnou směs a rozmixujte dohladka. Nalijte do plastové krabičky s víčkem a dejte mrazit. Po hodině promíchejte, abyste dostali krystalky ledu dovnitř, a znovu mrazte. Postup třikrát zopakujte a pak zmrzlinu nechte přes noc ztuhnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Avokádová zmrzlina

Dezert Velmi snadné Česká Mražení a zachlazování Magazín 2/2013
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

125 ml plnotučného mléka
2 lžíce kukuřičného škrobu
375 ml polotučného mléka
100 g krupicového cukru
4 plátky pomerančové kůry
2 avokáda
2 lžíce limetkové šťávy
1/4 lžičky soli

Jak na to?

Plnotučné mléko dobře promíchejte se škrobem. Polotučné mléko nalijte do hrnce, přidejte cukr a pomerančovou kůru a přiveďte k varu. Poté přilijte plnotučné mléko a za stálého míchání vařte, aby směs začala probublávat a houstnout, zhruba 2–3 minuty. Vyjměte pomerančovou kůru a hrnec posaďte do mísy s ledem. Avokádo rozmixujte s limetkovou šťávou a solí a pak přidejte mléčnou směs a rozmixujte dohladka. Nalijte do plastové krabičky s víčkem a dejte mrazit. Po hodině promíchejte, abyste dostali krystalky ledu dovnitř, a znovu mrazte. Postup třikrát zopakujte a pak zmrzlinu nechte přes noc ztuhnout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou

Inspirujte se podobnými recepty