×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Studená avokádová polévka

Další recepty a články

Pórková polévka s lososem
Pórková polévka s...
Pórková polévka s lososem
Pórková polévka s lososem
Rychlá rajčatová polévka
Rychlá rajčatová...
Rychlá rajčatová polévka
Rychlá rajčatová polévka
Polévka z polníčku
Polévka z polníčku
Polévka z polníčku
Polévka z polníčku
Polévka z lososa
Polévka z lososa
Polévka z lososa
Polévka z lososa

Studená avokádová polévka

Tip do kuchyně

 

Nezapomeňte avokádo řádně pokapat citronovou šťávou. Jinak vám zhnědne.

Co budete potřebovat

1 okurka
450 g zeleného chřestu
60 g čerstvého špenátu
4 jarní cibulky
1 zralé avokádo
1 hrst máty
2 lžíce citronové šťávy
sůl
pepř
pár lístků polníčku

Jak na to?

Vyzkoušejte lehký předkrm v podobě studené avokádové polévky. Ideální v letních měsících, jelikož skvěle osvěží.

1) Oloupanou okurku podélně rozkrojte.

2) Jednu půlku pokrájejte nahrubo, druhou na malé kostičky.

3) Chřest pokrájejte na kousky a se 125 ml vody ho rozmixujte dohladka.

4) Přidejte špenát, jarní cibuli, nahrubo pokrájenou půlku okurky a dalších 125 ml vody a opět mixujte.

5) Poté přidejte avokádo, mátu a citronovou šťávu a umixujte do hladké polévky.

6) Dochuťte solí a pepřem, podávejte ozdobené čerstvou mátou, kostičkami z druhé půlky okurky a lístky polníčku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Studená avokádová polévka

Polévka Velmi snadné Středomořská Něco lehkého Vaření Magazín 4/2014
(0)

Tip do kuchyně

 

Nezapomeňte avokádo řádně pokapat citronovou šťávou. Jinak vám zhnědne.

Co budete potřebovat

1 okurka
450 g zeleného chřestu
60 g čerstvého špenátu
4 jarní cibulky
1 zralé avokádo
1 hrst máty
2 lžíce citronové šťávy
sůl
pepř
pár lístků polníčku

Jak na to?

Vyzkoušejte lehký předkrm v podobě studené avokádové polévky. Ideální v letních měsících, jelikož skvěle osvěží.

1) Oloupanou okurku podélně rozkrojte.

2) Jednu půlku pokrájejte nahrubo, druhou na malé kostičky.

3) Chřest pokrájejte na kousky a se 125 ml vody ho rozmixujte dohladka.

4) Přidejte špenát, jarní cibuli, nahrubo pokrájenou půlku okurky a dalších 125 ml vody a opět mixujte.

5) Poté přidejte avokádo, mátu a citronovou šťávu a umixujte do hladké polévky.

6) Dochuťte solí a pepřem, podávejte ozdobené čerstvou mátou, kostičkami z druhé půlky okurky a lístky polníčku.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pórková polévka s lososem
Pórková polévka s lososem
Pórková polévka s lososem
Pórková polévka s lososem
Rychlá rajčatová polévka
Rychlá rajčatová polévka
Rychlá rajčatová polévka
Rychlá rajčatová polévka
Polévka z polníčku
Polévka z polníčku
Polévka z polníčku
Polévka z polníčku
Polévka z lososa
Polévka z lososa
Polévka z lososa
Polévka z lososa

Inspirujte se podobnými recepty