
Asijské vepřové kostky s lilkem

Snadné
46-60 minut
3/5
Asijská
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Olej slunečnicový 3 plž
- Lilek 2 ks
- Vepřové kostky 650 g
- Cukr třtinový BIO 2 plž
- Badyán celý 5 ks
- Skořice celá 1 ks
- Cibule 2 ks
- Zázvor
- Chilli paprička 1 ks
- Rybí omáčka 2 plž
- Koriandr čerstvý 1 svaz.
- Limetka 1 ks
- Olej slunečnicový 3 plž
- Lilek 2 ks
- Vepřové kostky 650 g
- Cukr třtinový BIO 2 plž
- Badyán celý 5 ks
- Skořice celá 1 ks
- Cibule 2 ks
- Zázvor
- Chilli paprička 1 ks
- Rybí omáčka 2 plž
- Koriandr čerstvý 1 svaz.
- Limetka 1 ks
Příprava
- 1Troubu předehřejte na 200 °C. Ve velkém hrnci rozpalte 2 lžíce oleje, přidejte kostky masa a ze všech stran je dohněda opečte, aby se maso zatáhlo a udrželo si uvnitř veškerou šťávu. Pak maso vyjměte z hrnce, naopak do něj dejte zbylý olej a na něm doměkka osmahněte lilek. Lilek vyjměte, do hrnce vsypte cukr a nechte jej zkaramelizovat. Pak vraťte do hrnce maso i lilek a přidejte rovněž badyán a skořici, opatrně, ale důkladně promíchejte, aby se vše obalilo karamelem.
- 2Pak přidejte cibuli, zázvor a polovinu chilli papričky a pár minut opékejte. Poté vmíchejte i koriandr a rybí omáčku, vlijte tolik vody, aby bylo maso z velké části ponořené, přiklopte a dejte na hodinu do trouby. Poté dochuťte šťávou z limety, případně i rybí omáčkou. Podávejte ozdobené koriandrem.
- 3TIP: Jako přílohu podávejte rýži, brambory anebo čerstvý chléb.
- 1Troubu předehřejte na 200 °C. Ve velkém hrnci rozpalte 2 lžíce oleje, přidejte kostky masa a ze všech stran je dohněda opečte, aby se maso zatáhlo a udrželo si uvnitř veškerou šťávu. Pak maso vyjměte z hrnce, naopak do něj dejte zbylý olej a na něm doměkka osmahněte lilek. Lilek vyjměte, do hrnce vsypte cukr a nechte jej zkaramelizovat. Pak vraťte do hrnce maso i lilek a přidejte rovněž badyán a skořici, opatrně, ale důkladně promíchejte, aby se vše obalilo karamelem.
- 2Pak přidejte cibuli, zázvor a polovinu chilli papričky a pár minut opékejte. Poté vmíchejte i koriandr a rybí omáčku, vlijte tolik vody, aby bylo maso z velké části ponořené, přiklopte a dejte na hodinu do trouby. Poté dochuťte šťávou z limety, případně i rybí omáčkou. Podávejte ozdobené koriandrem.
- 3TIP: Jako přílohu podávejte rýži, brambory anebo čerstvý chléb.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.