Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyAsijské vepřové kostky s lilkem
Albert logoAlbert logo
  • Asijské vepřové kostky s lilkem

Asijské vepřové kostky s lilkem

Asijské vepřové kostky s lilkem
Snadné
46-60 minut
3/5
Asijská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Olej slunečnicový 3 plž
  • Lilek 2 ks
  • Vepřové kostky 650 g
  • Cukr třtinový BIO 2 plž
  • Badyán celý 5 ks
  • Skořice celá 1 ks
  • Cibule 2 ks
  • Zázvor
  • Chilli paprička 1 ks
  • Rybí omáčka 2 plž
  • Koriandr čerstvý 1 svaz.
  • Limetka 1 ks
  • Olej slunečnicový 3 plž
  • Lilek 2 ks
  • Vepřové kostky 650 g
  • Cukr třtinový BIO 2 plž
  • Badyán celý 5 ks
  • Skořice celá 1 ks
  • Cibule 2 ks
  • Zázvor
  • Chilli paprička 1 ks
  • Rybí omáčka 2 plž
  • Koriandr čerstvý 1 svaz.
  • Limetka 1 ks

Příprava

1
Troubu předehřejte na 200 °C. Ve velkém hrnci rozpalte 2 lžíce oleje, přidejte kostky masa a ze všech stran je dohněda opečte, aby se maso zatáhlo a udrželo si uvnitř veškerou šťávu. Pak maso vyjměte z hrnce, naopak do něj dejte zbylý olej a na něm doměkka osmahněte lilek. Lilek vyjměte, do hrnce vsypte cukr a nechte jej zkaramelizovat. Pak vraťte do hrnce maso i lilek a přidejte rovněž badyán a skořici, opatrně, ale důkladně promíchejte, aby se vše obalilo karamelem.
2
Pak přidejte cibuli, zázvor a polovinu chilli papričky a pár minut opékejte. Poté vmíchejte i koriandr a rybí omáčku, vlijte tolik vody, aby bylo maso z velké části ponořené, přiklopte a dejte na hodinu do trouby. Poté dochuťte šťávou z limety, případně i rybí omáčkou. Podávejte ozdobené koriandrem.
3
TIP: Jako přílohu podávejte rýži, brambory anebo čerstvý chléb.
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Ve velkém hrnci rozpalte 2 lžíce oleje, přidejte kostky masa a ze všech stran je dohněda opečte, aby se maso zatáhlo a udrželo si uvnitř veškerou šťávu. Pak maso vyjměte z hrnce, naopak do něj dejte zbylý olej a na něm doměkka osmahněte lilek. Lilek vyjměte, do hrnce vsypte cukr a nechte jej zkaramelizovat. Pak vraťte do hrnce maso i lilek a přidejte rovněž badyán a skořici, opatrně, ale důkladně promíchejte, aby se vše obalilo karamelem.
2
Pak přidejte cibuli, zázvor a polovinu chilli papričky a pár minut opékejte. Poté vmíchejte i koriandr a rybí omáčku, vlijte tolik vody, aby bylo maso z velké části ponořené, přiklopte a dejte na hodinu do trouby. Poté dochuťte šťávou z limety, případně i rybí omáčkou. Podávejte ozdobené koriandrem.
3
TIP: Jako přílohu podávejte rýži, brambory anebo čerstvý chléb.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 03.07.2024 do 09.07.2024

Platný ještě 12 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 5 dní

Od 03.07.2024 do 09.07.2024

Platný ještě 12 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.