×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Asijské medailonky

Další recepty a články

Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Losos na jasmínové rýži
Losos na jasmínové...
Losos na jasmínové rýži
Losos na jasmínové rýži

Asijské medailonky

Co budete potřebovat

160 g krupicového cukru
600–800 g vepřových medailonků AQ
2 lžíce rybí omáčky
2 stroužky česneku, utřené nožem
1 lžička sezamového oleje (lze nahradit olivovým)
2 jarní cibulky, nasekané na kolečka
sójová omáčka k podávání

Jak na to?

Cukr nasypte do pánve rozpálené na nejvyšším plameni a bez míchání jej nechte dvě tři minuty zkaramelizovat. Poté ihned vmíchejte vepřové medailonky a opékejte minutu dvě, dokud ze všech stran nezezlátnou. Snižte plamen, vlijte rybí omáčku, přidejte česnek, olej a jarní cibulku a vařte patnáct minut nebo tak, aby maso bylo měkké a omáčka krásně lepivá. Maso podávejte nakrájené na plátky, ideálně se sójovou omáčkou k namáčení.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Asijské medailonky

Hlavní chod Snadné Asijská Magazín 4/2011
Průměrné hodnocení 4 (18)

Co budete potřebovat

160 g krupicového cukru
600–800 g vepřových medailonků AQ
2 lžíce rybí omáčky
2 stroužky česneku, utřené nožem
1 lžička sezamového oleje (lze nahradit olivovým)
2 jarní cibulky, nasekané na kolečka
sójová omáčka k podávání

Jak na to?

Cukr nasypte do pánve rozpálené na nejvyšším plameni a bez míchání jej nechte dvě tři minuty zkaramelizovat. Poté ihned vmíchejte vepřové medailonky a opékejte minutu dvě, dokud ze všech stran nezezlátnou. Snižte plamen, vlijte rybí omáčku, přidejte česnek, olej a jarní cibulku a vařte patnáct minut nebo tak, aby maso bylo měkké a omáčka krásně lepivá. Maso podávejte nakrájené na plátky, ideálně se sójovou omáčkou k namáčení.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Losos na jasmínové rýži
Losos na jasmínové rýži
Losos na jasmínové rýži
Losos na jasmínové rýži

Inspirujte se podobnými recepty