Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyArtyčoky s parmazánem
Albert logoAlbert logo
  • Artyčoky s parmazánem

Artyčoky s parmazánem

Artyčoky s parmazánem
Snadné
Více než 60 minut
1/5

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Artyčok 4 ks
  • Citron 1 ks
  • Strouhanka 450 g
  • Pecorino 1 plž
  • Parmazán 1 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Pepř
  • Bílé víno 125 ml
  • Olej olivový 3 plž
  • Voda 125 ml
  • Máslo 6 plž
  • Artyčok 4 ks
  • Citron 1 ks
  • Strouhanka 450 g
  • Pecorino 1 plž
  • Parmazán 1 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Pepř
  • Bílé víno 125 ml
  • Olej olivový 3 plž
  • Voda 125 ml
  • Máslo 6 plž

Příprava

1
Odstraňte stonky, abyste artyčok mohli „posadit“. Odřízněte ostré špičky lístků a řezy potřete citronem. Všechny artyčoky dejte do pekáčku.
2
Smíchejte strouhanku, sýry, česnek, pepř, máslo a olej, směs zpracujte prsty a naplňte jí mezery mezi jednotlivými lístky artyčoku.
3
Zahřejte troubu na 200°C. Do pekáčku k artyčokům nalijte víno a vodu a přidejte půlky citronu. Zakryjte alobalem a pečte 40–50 minut, dokud ostrým nožem zlehka neproříznete celý artyčok. Odstraňte alobal a pečte ještě 5–10 minut, aby náplň zezlátla.
4
Servírujte na talíř a jezte teplé tak, že odlupujete jednotlivé lístky artyčoku spolu se strouhankovou náplní a vnitřní konec lístku protáhnete mezi zuby, abyste snědli měkkou a chutnou část artyčoku. Uprostřed zůstane srdíčko, které odřízněte od stonku, rozpulte a pochutnejte si na nejlepší části artyčoku.
1
Odstraňte stonky, abyste artyčok mohli „posadit“. Odřízněte ostré špičky lístků a řezy potřete citronem. Všechny artyčoky dejte do pekáčku.
2
Smíchejte strouhanku, sýry, česnek, pepř, máslo a olej, směs zpracujte prsty a naplňte jí mezery mezi jednotlivými lístky artyčoku.
3
Zahřejte troubu na 200°C. Do pekáčku k artyčokům nalijte víno a vodu a přidejte půlky citronu. Zakryjte alobalem a pečte 40–50 minut, dokud ostrým nožem zlehka neproříznete celý artyčok. Odstraňte alobal a pečte ještě 5–10 minut, aby náplň zezlátla.
4
Servírujte na talíř a jezte teplé tak, že odlupujete jednotlivé lístky artyčoku spolu se strouhankovou náplní a vnitřní konec lístku protáhnete mezi zuby, abyste snědli měkkou a chutnou část artyčoku. Uprostřed zůstane srdíčko, které odřízněte od stonku, rozpulte a pochutnejte si na nejlepší části artyčoku.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 2 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 9 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.