
Tuňákový steak v sezamu s wasabi omáčkou a citronovou rýží

Snadné
16-30 minut
5/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Tuňák steak 800 g
- Sůl
- Sezam černý 2 plž
- Pepř
- Sezam 2 plž
- Olej kokosový 2 plž
- Rýže jasmínová 300 g
- Olej olivový 2 plž
- Česnek 2 strouž.
- Kurkuma 1 člž
- Zázvor 2 cm
- Citron BIO 2 ks
- Majonéza 120 g
- Wasabi pasta 2 člž
- Salát mix 50 g
- Tuňák steak 800 g
- Sůl
- Sezam černý 2 plž
- Pepř
- Sezam 2 plž
- Olej kokosový 2 plž
- Rýže jasmínová 300 g
- Olej olivový 2 plž
- Česnek 2 strouž.
- Kurkuma 1 člž
- Zázvor 2 cm
- Citron BIO 2 ks
- Majonéza 120 g
- Wasabi pasta 2 člž
- Salát mix 50 g
Příprava
- 1Tuňáka omyjte a důkladně osušte papírovou utěrkou. Osolte ho a opepřete z obou stran.
- 2V misce smíchejte sezamová semínka a tuňáka pomocí rukou pečlivě obalte ze všech stran.
- 3V pánvi rozehřejte kokosový olej a tuňáka opékejte 45 sekund z jedné strany, obraťte a opékejte dalších 45 sekund z druhé strany. Dejte stranou.
- 4Jasmínovou rýži uvařte podle návodu na obalu. V pánvi rozehřejte olej, přidejte prolisovaný česnek, nadrobno pokrájený zázvor a kurkumu. Společně minutu opékejte. Dejte stranou zdroje tepla a po chvíli přidejte najemno nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z 1 citronu. Směs promíchejte a důkladně smíchejte s rýží.
- 5Majonézu smíchejte s wasabi pastou a 2 lžičkami citronové šťávy.
- 6Tuňáka pokrájejte a servírujte na mixu salátů s citronovou rýží a wasabi majonézou.
- 1Tuňáka omyjte a důkladně osušte papírovou utěrkou. Osolte ho a opepřete z obou stran.
- 2V misce smíchejte sezamová semínka a tuňáka pomocí rukou pečlivě obalte ze všech stran.
- 3V pánvi rozehřejte kokosový olej a tuňáka opékejte 45 sekund z jedné strany, obraťte a opékejte dalších 45 sekund z druhé strany. Dejte stranou.
- 4Jasmínovou rýži uvařte podle návodu na obalu. V pánvi rozehřejte olej, přidejte prolisovaný česnek, nadrobno pokrájený zázvor a kurkumu. Společně minutu opékejte. Dejte stranou zdroje tepla a po chvíli přidejte najemno nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z 1 citronu. Směs promíchejte a důkladně smíchejte s rýží.
- 5Majonézu smíchejte s wasabi pastou a 2 lžičkami citronové šťávy.
- 6Tuňáka pokrájejte a servírujte na mixu salátů s citronovou rýží a wasabi majonézou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.