Artyčoky s máslovým dipem
Ingredience
sůl | |
1 | citron, rozpůlený |
4 | větší artyčoky |
Na dip | |
---|---|
200 g | másla |
100 ml | suchého bílého vína |
25 g | parmazánu |
šťáva z 1 citronu |
Postup přípravy
Přiveďte k varu osolenou vodu s citronem. Odřízněte stonky a artyčoky vařte ve vodě 45 minut. Dejte stranou.
Máslo nakrájejte na kostičky. Do pánve vlijte víno a vařte tak dlouho, až se svaří na polovinu, snižte teplotu a postupně, za stálého šlehání, vhazujte máslo, kostičku po kostičce. Pak zašlehejte parmazán a citronovou šťávu. Hotový dip dejte do mističky.
Jí se tak, že odtrháváte od stoku lístky artyčoku a jejich silné konce namáčíte do omáčky. Ty snězte, zbytek lístku vyhoďte. Až se propracujete k prostředku, odstraňte vláknitou část a snězte srdíčko.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY