Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Artyčoky s máslovým dipem

Další recepty a články

Bio pavlova
Bio pavlova
Bio pavlova
Bio pavlova
Bio slaný koláč
Bio slaný koláč
Bio slaný koláč
Bio slaný koláč
Bramborový salát s kedlubnami...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s kedlubnami...
Bramborový salát s kedlubnami...
Celerové ragú s mandlemi
Celerové ragú s...
Celerové ragú s mandlemi
Celerové ragú s mandlemi

Artyčoky s máslovým dipem

Co budete potřebovat

sůl
1 citron, rozpůlený
4 větší artyčoky
Na dip
200 g másla
100 ml suchého bílého vína
25 g parmazánu
šťáva z 1 citronu

Jak na to?

Přiveďte k varu osolenou vodu s citronem. Odřízněte stonky a artyčoky vařte ve vodě 45 minut. Dejte stranou.
Máslo nakrájejte na kostičky. Do pánve vlijte víno a vařte tak dlouho, až se svaří na polovinu, snižte teplotu a postupně, za stálého šlehání, vhazujte máslo, kostičku po kostičce. Pak zašlehejte parmazán a citronovou šťávu. Hotový dip dejte do mističky.
Jí se tak, že odtrháváte od stoku lístky artyčoku a jejich silné konce namáčíte do omáčky. Ty snězte, zbytek lístku vyhoďte. Až se propracujete k prostředku, odstraňte vláknitou část a snězte srdíčko.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Artyčoky s máslovým dipem

Snadné Magazín 4/2015
Průměrné hodnocení 3 (2)

Co budete potřebovat

sůl
1 citron, rozpůlený
4 větší artyčoky
Na dip
200 g másla
100 ml suchého bílého vína
25 g parmazánu
šťáva z 1 citronu

Jak na to?

Přiveďte k varu osolenou vodu s citronem. Odřízněte stonky a artyčoky vařte ve vodě 45 minut. Dejte stranou.
Máslo nakrájejte na kostičky. Do pánve vlijte víno a vařte tak dlouho, až se svaří na polovinu, snižte teplotu a postupně, za stálého šlehání, vhazujte máslo, kostičku po kostičce. Pak zašlehejte parmazán a citronovou šťávu. Hotový dip dejte do mističky.
Jí se tak, že odtrháváte od stoku lístky artyčoku a jejich silné konce namáčíte do omáčky. Ty snězte, zbytek lístku vyhoďte. Až se propracujete k prostředku, odstraňte vláknitou část a snězte srdíčko.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Bio pavlova
Bio pavlova
Bio pavlova
Bio pavlova
Bio slaný koláč
Bio slaný koláč
Bio slaný koláč
Bio slaný koláč
Bramborový salát s kedlubnami...
Bramborový salát s kedlubnami...
Bramborový salát s kedlubnami...
Bramborový salát s kedlubnami...
Celerové ragú s mandlemi
Celerové ragú s mandlemi
Celerové ragú s mandlemi
Celerové ragú s mandlemi

Inspirujte se podobnými recepty