×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Artyčoky s máslovým dipem

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Artyčoky s máslovým dipem

Co budete potřebovat

sůl
1 citron, rozpůlený
4 větší artyčoky
Na dip
200 g másla
100 ml suchého bílého vína
25 g parmazánu
šťáva z 1 citronu

Jak na to?

Přiveďte k varu osolenou vodu s citronem. Odřízněte stonky a artyčoky vařte ve vodě 45 minut. Dejte stranou.
Máslo nakrájejte na kostičky. Do pánve vlijte víno a vařte tak dlouho, až se svaří na polovinu, snižte teplotu a postupně, za stálého šlehání, vhazujte máslo, kostičku po kostičce. Pak zašlehejte parmazán a citronovou šťávu. Hotový dip dejte do mističky.
Jí se tak, že odtrháváte od stoku lístky artyčoku a jejich silné konce namáčíte do omáčky. Ty snězte, zbytek lístku vyhoďte. Až se propracujete k prostředku, odstraňte vláknitou část a snězte srdíčko.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Artyčoky s máslovým dipem

Snadné Magazín 4/2015
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

sůl
1 citron, rozpůlený
4 větší artyčoky
Na dip
200 g másla
100 ml suchého bílého vína
25 g parmazánu
šťáva z 1 citronu

Jak na to?

Přiveďte k varu osolenou vodu s citronem. Odřízněte stonky a artyčoky vařte ve vodě 45 minut. Dejte stranou.
Máslo nakrájejte na kostičky. Do pánve vlijte víno a vařte tak dlouho, až se svaří na polovinu, snižte teplotu a postupně, za stálého šlehání, vhazujte máslo, kostičku po kostičce. Pak zašlehejte parmazán a citronovou šťávu. Hotový dip dejte do mističky.
Jí se tak, že odtrháváte od stoku lístky artyčoku a jejich silné konce namáčíte do omáčky. Ty snězte, zbytek lístku vyhoďte. Až se propracujete k prostředku, odstraňte vláknitou část a snězte srdíčko.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Inspirujte se podobnými recepty