×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Artyčoky s bylinkami

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Artyčoky s bylinkami

Co budete potřebovat

6 velkých artyčoků
1 l vody
2 citrony
2 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku, na plátky
sůl, mletý pepř
60 ml vody nebo suchého bílého vína
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce jemně nasekané hladkolisté
petrželky,

Jak na to?

Z čerstvých artyčoků odstraňte postupně listy, chmýří a vyndejte srdíčka. Vložte je do mísy s litrem vody a šťávou z obou citronů. Do vody dejte i vymačkané citrony. Nechte 10 minut marinovat, pak artyčoky vyndejte, nechte okapat a srdíčka nakrájejte na centimetrové plátky.
V pánvi rozehřejte olej, přidejte česnek a minutu opékejte. Přidejte plátky artyčoků, několikrát s pánví zatřeste, osolte a opepřete. Opékejte 5 minut, občas zamíchejte. Přilijte vodu nebo víno, lžíci citronové šťávy a přiklopte. Snižte plamen a vařte 12 minut, občas zamíchejte, dokud nejsou artyčoky měkké. Že jsou hotové, poznáte tak, že artyčoky snadno propíchnete nožem.
Vmíchejte nasekanou petrželku, vařte zhruba další minutu, abyste zredukovali přebytečnou tekutinu, pak sundejte z plotny. Pokud chcete, aby artyčoky více zezlátly, přidejte trochu olivového oleje a nechte ještě chvíli opékat. Podávejte samostatně s bílým pečivem nebo jako přílohu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Artyčoky s bylinkami

Snadné Magazín 4/2015
Průměrné hodnocení 5 (4)

Co budete potřebovat

6 velkých artyčoků
1 l vody
2 citrony
2 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku, na plátky
sůl, mletý pepř
60 ml vody nebo suchého bílého vína
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce jemně nasekané hladkolisté
petrželky,

Jak na to?

Z čerstvých artyčoků odstraňte postupně listy, chmýří a vyndejte srdíčka. Vložte je do mísy s litrem vody a šťávou z obou citronů. Do vody dejte i vymačkané citrony. Nechte 10 minut marinovat, pak artyčoky vyndejte, nechte okapat a srdíčka nakrájejte na centimetrové plátky.
V pánvi rozehřejte olej, přidejte česnek a minutu opékejte. Přidejte plátky artyčoků, několikrát s pánví zatřeste, osolte a opepřete. Opékejte 5 minut, občas zamíchejte. Přilijte vodu nebo víno, lžíci citronové šťávy a přiklopte. Snižte plamen a vařte 12 minut, občas zamíchejte, dokud nejsou artyčoky měkké. Že jsou hotové, poznáte tak, že artyčoky snadno propíchnete nožem.
Vmíchejte nasekanou petrželku, vařte zhruba další minutu, abyste zredukovali přebytečnou tekutinu, pak sundejte z plotny. Pokud chcete, aby artyčoky více zezlátly, přidejte trochu olivového oleje a nechte ještě chvíli opékat. Podávejte samostatně s bílým pečivem nebo jako přílohu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Inspirujte se podobnými recepty