Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

400 g listového těsta
3–5 krásných velkých jablek
1 citron, čerstvě vymačkaná šťáva z něj
25 g másla, na malé kousky
3 lžičky vanilkového cukru
1 lžíce krupicového cukru
3 lžíce meruňkového džemu
vanilková zmrzlina k podávání

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 220 °C. Listové těsto rozválejte do kulaté placky o průměru zhruba 35 centimetrů a přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Okraje zarolujte mírně dovnitř. Jablka nakrájejte na tenká kolečka a opatrně promíchejte s citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Pak jablka rozprostřete na těsto, navrch dejte kousky másla a vše zasypte oběma cukry. Pečte patnáct až dvacet minut, aby jablka byla měkká a těsto krásně křupavé. Ještě teplý koláč (jablka i těsto) potřete meruňkovým džemem. Podávejte teplé s kopečky vanilkové zmrzliny.

Pomohl vám recept?
40hodnocení4

Další videorecepty