Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyAljašská bomba
Albert logoAlbert logo
  • Aljašská bomba

Aljašská bomba

Aljašská bomba
Náročné
Více než 60 minut
3/5
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 125 g
  • Zmrzlina 1 l
  • Čokoláda hořká 250 g
  • Sorbet
  • Vejce 2 ks
  • Cukr krupicový 325 g
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Rum 1,5 plž
  • Vaječný bílek 3 ks
  • Mouka hladká 125 g
  • Smetana ke šlehání 200 g
  • Máslo 125 g
  • Zmrzlina 1 l
  • Čokoláda hořká 250 g
  • Sorbet
  • Vejce 2 ks
  • Cukr krupicový 325 g
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Rum 1,5 plž
  • Vaječný bílek 3 ks
  • Mouka hladká 125 g
  • Smetana ke šlehání 200 g

Příprava

1
Mísu s průměrem dortové formy vyložte dvěma vrstvami potravinářské fólie, aby přesahovala ven. Mísu plňte lžící mírně povolenou zmrzlinou. Každou lžíci uhlaďte a přitlačte, aby ve zmrzlině nebyly vzduchové bubliny. Ve středu udělejte dolík, do něj upěchujte malinový sorbet. Přikryjte fólií a dejte do mrazáku. Předehřejte troubu na 180 °C. Máslem vytřete dortovou formu a dno vyložte pečicím papírem. Rozpusťte čokoládu. V jiné míse prošlehejte máslo s cukrem do pěny, přidejte prošlehané vejce, rozpuštěnou čokoládu, znovu prošlehejte a vmíchejte mouku prosátou s kypřicím práškem. Těsto vlijte do dortové formy a pečte 25–30 minut. Upečený korpus nechte 10 minut chladnout, pak nožem uvolněte okraje a nechte dochladnout na mřížce. Smetanu přiveďte v kastrůlku k varu. Přidejte čokoládu a míchejte dohladka. Přikápněte rum nebo brandy. Stáhněte z ohně a nechte stranou až do podávání. Teplotu v troubě zvyšte na 220 °C. Bílky vyšlehejte na řídkou pěnu. Postupně do ní zašlehávejte cukr, až získáte pevný a lesklý sníh. Vychladlý korpus položte doprostřed pečicího plechu. Vyklopte na něj zmrzlinu a naneste sníh. Bombu vložte na chvilku do rozpálené trouby. Aljašskou bombu podávejte nakrájenou, politou čokoládovou omáčkou.
1
Mísu s průměrem dortové formy vyložte dvěma vrstvami potravinářské fólie, aby přesahovala ven. Mísu plňte lžící mírně povolenou zmrzlinou. Každou lžíci uhlaďte a přitlačte, aby ve zmrzlině nebyly vzduchové bubliny. Ve středu udělejte dolík, do něj upěchujte malinový sorbet. Přikryjte fólií a dejte do mrazáku. Předehřejte troubu na 180 °C. Máslem vytřete dortovou formu a dno vyložte pečicím papírem. Rozpusťte čokoládu. V jiné míse prošlehejte máslo s cukrem do pěny, přidejte prošlehané vejce, rozpuštěnou čokoládu, znovu prošlehejte a vmíchejte mouku prosátou s kypřicím práškem. Těsto vlijte do dortové formy a pečte 25–30 minut. Upečený korpus nechte 10 minut chladnout, pak nožem uvolněte okraje a nechte dochladnout na mřížce. Smetanu přiveďte v kastrůlku k varu. Přidejte čokoládu a míchejte dohladka. Přikápněte rum nebo brandy. Stáhněte z ohně a nechte stranou až do podávání. Teplotu v troubě zvyšte na 220 °C. Bílky vyšlehejte na řídkou pěnu. Postupně do ní zašlehávejte cukr, až získáte pevný a lesklý sníh. Vychladlý korpus položte doprostřed pečicího plechu. Vyklopte na něj zmrzlinu a naneste sníh. Bombu vložte na chvilku do rozpálené trouby. Aljašskou bombu podávejte nakrájenou, politou čokoládovou omáčkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 11 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.